Gemeente Leidschendam-Voorburg


Droge voeten in Louis Couperusstraat Voorburg

28 oktober 2010 - De gemeente Leidschendam Voorburg en het hoogheemraadschap van Delfland leggen de komende twee maanden een nieuw infiltratie- en rioleringstelsel aan in de Louis Couperusstraat in Voorburg. Dit is nodig om bij hevige neerslag het waterpeil in sloten en singels in dit deel van Voorburg tijdelijk te verhogen en zo wateroverlast te voorkomen. Bij hevige regenbuien kan het water in delen van Voorburg niet snel genoeg weglopen. Meer opvangruimte voor water voorkomt wateroverlast. Het nieuwe stelsel voert overtollig water af naar de naastgelegen watergangen. Voor de bewoners van het laag gelegen deel van de Louis Couperusstraat komt hiermee een einde aan de wateroverlast.

Extra ruimte
Naast de mogelijkheid het waterpeil in sloten en singels te verhogen, komt er ook extra ruimte voor water. Zo komen er enkele nieuwe verbindingen tussen sloten; bestaande verbindingen worden aangepakt voor een betere doorstroming van het water.
De betreffende bewoners zijn geïnformeerd over de werkzaamheden. Aannemingsbedrijf Meeuwisse BV uit Den Haag voert het werk uit.

Het werk in de Louis Couperusstraat is een van de maatregelen uit het Waterplan Leidschendam-Voorburg, een gemeenschappelijk plan van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de hoogheemraadschappen van Delfland en van Rijnland.