Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28-10-2010

Drie kilo hennep in auto

DONGEN: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.05 uur op de Middellaan een 24-jarige vrouw uit Dongen aangehouden. De agenten roken tijdens de controle van de auto waarin zij reed een hennepgeur. Zij zagen dat achter een van de stoelen een doos stond, hierin werden drie zakken hennep aangetroffen. Vervolgens is ook een kijkje genomen in de woning van de vrouw. Daar werd echter niets ter zake dienende
aangetroffen. Het gaat om ruim drie kilo gedroogde toppen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Actie tegenhouden in Gilze en Rijen

GILZE EN RIJEN: Acht agenten hebben woensdagavond 27 oktober jl. samen met twee opsporingsambtenaren van de gemeente op diverse locaties in de gemeente Gilze en Rijen controles gehouden in het kader van de preventieve actie 'Tegenhouden'. Er werd tussen 20.00 en 02.00 uur onder meer gecontroleerd op de Europalaan, de Zwarte Dijk, de Nerhoven en de Rijksweg. Er werden 182 voertuigen aan de kant gezet

Een 23-jarige man uit Rijen liep bij de controle op de Nerhoven tegen de lamp. Hij stond vermeld in het opsporingsregister omdat hij nog een boete van 168 euro had open staan.

Een 14-jarige Bredanaar die als passagier in een auto zat, werd op de Europalaan betrapt op het bezit van een geringe hoeveelheid wiet. De softdrugs zat samen met een lange vloei in zijn jas.

Verder hebben agenten vannacht omstreeks 02.30 uur op de Constance Gerlingsstraat in Rijen een 21-jarige man uit Rijen aangehouden omdat hij drie pakjes cocaïne bij zich had. De verdachte, die daar liep, werd gecontroleerd tijdens gerichte surveillance in verband met recente inbraken. De dienders mochten van de verdachte zijn kleding doorzoeken en vonden in zijn jaszak een pakje sigaretten met daarin twee ponypacks met cocaïne en nog een leeg zakje in een broekzak. De Rijenaar vertelde dat hij dat de inhoud van dat pakketje net had gebruikt. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal ingevolge de opiumwet.

Auto dronken bestuurder (58) in beslag genomen

DEN HOUT De politie heeft woensdagmiddag de auto van een dronken man (58) uit Den Hout in beslag genomen. Hij werd op het Ruiterspoor betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 895 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum. De bestuurder heeft geen rijbewijs omdat dit vier jaar geleden ongeldig was verklaard, hij was toen betrokken bij een ernstig ongeval en had teveel alcohol gedronken. Op 26 augustus jl. werd hij ook al betrapt,toen blies hij 995 ugl. Hij had naar eigen zeggen vier blikjes bier en twee borreltjes gedronken. Desgevraagd gaf hij toe dat zijn gedrag onverantwoord is geweest.

Overval woning Dorst in Bureau Brabant

DORST: Komende maandag besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant onder meer aandacht aan een overval op een gezin in Dorst.

Dorst

Net in je nieuwe woning wonen en dan overvallen worden. Dit overkwam een gezin aan de Plataanstraat in Dorst. Op 30 augustus 2010 gaan de moeder en haar twee jonge kinderen naar bed. Vader blijft nog even beneden maar valt op de bank in slaap. Daar wordt hij ruw uit gewekt als plotseling twee gewapende mannen voor zijn neus staan. Die willen weten waar het spul is en bedreigen hem meteen met een vuurwapen. Inmiddels zijn moeder en de twee kinderen ook wakker geworden en ook zij ontkomen niet aan de bedreiging met het wapen. De daders
doorzoeken het huis; vader wordt vastgebonden en tot bloedens toe met het vuurwapen tegen zijn hoofd geslagen. Dan vluchten de overvallers, terwijl ze wat persoonlijke spullen van de bewoners meenemen. het slachtoffer heeft zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 2 november 2010 om 16.55 uur.

Auto gestolen bij woninginbraak

KAATSHEUVEL: Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Donge. De inbrekers zijn binnen gekomen door gaatjes te boren, waarna een raam kon worden geopend. Er is onder meer een Play Station buit gemaakt. Ook hebben de dieven kennelijk de sleutels van de auto gevonden, want deze is ook weggenomen. Het gaat om een BMW, type 320D met het kenteken 92-LTZ-7. Er is een aangifte opgenomen. De auto staat internationaal gesignaleerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-10-2010 15:46 | © Regio Midden en West Brabant |