Politie Zaanstreek-waterland

Op heterdaad betrapt

Zaandam, 28-10-2010 o Twee politieagenten hebben tijdens een onopvallende surveillance in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen op heterdaad aangehouden. Zij werden betrapt bij de inbraak in een bedrijfspand aan de Vincent van Goghweg in Zaandam.

De agenten reden langs het bedrijfspand en zagen het rolluik op een kier staan. Op het moment dat zij poolshoogte wilde nemen, kwamen drie mannen uit het pand tevoorschijn die zich onmiddellijk uit de voeten maakten. De agenten zetten de achtervolging in op een van de verdachten en daarbij losten zij een waarschuwingsschot. De man kon worden aangehouden in een steeg tussen het Wagenschotpad en Boerenpad.

Ondertussen merkte een derde agent nabij de Claude Monetstraat een voertuig aan met beslagen ramen. Op de achterbank lag een persoon met bezweet voorhoofd, die eveneens werd aangehouden. De auto bleek op naam te staan van de reeds aangehouden verdachte. De verdachten zijn 28 en 25 jaar en afkomstig uit Gouda. De derde verdachte is ontkomen.