Bijzondere opening Nieuw Craeyenburch in Nootdorp met Ali B.

28/10/2010 15:57

Vestia Nootdorp

Den Haag, 28 oktober 2010

Nootdorpse woonwijk Nieuw Craeyenburch officieel in gebruik genomen

Het was nat maar feestelijk woensdag 27 oktober in de nieuwste Nootdorpse wijk Nieuw Craeyenburch. Vestia Nootdorp opende samen met Ipse de Bruggen en met genodigden op feestelijke wijze de nieuwe wijk. Het werd een geslaagd feest. Buiten was het bij de overhandiging van de laatste sleutels van de recent opgeleverde woning zeer nat door de regen, maar binnen was het droog en gezellig. Het optreden van rapper Ali B met zijn compaan Browny D vormde het hoogtepunt. Luidkeels zongen cliënten en huurders van Vestia Nootdorp"Iedereen is bijzonder". Deze rap schreef Ali B speciaal voor de feestelijke opening.

Officiële handeling

Ondanks de regen kwamen veel belangstellenden naar de officiële sleuteloverhandiging bij

bij de woning op de Borndiep. De aanwezigen luisterden naar de vrolijke muziek van het huisorkest Cnots Boem van Ipse de Bruggen. Daarna volgde een korte wandeling door de wijk waar Vestia Nootdorp 60 woningen voor jongeren heeft verwezenlijkt, 68 eengezinswoningen en 96 zorgwoningen. Directeur Evert Remmerswaal van Vestia Nootdorp reikte aansluitend sleutels uit aan Jan Fidder, voorzitter van de raad van bestuur van Ipse de Bruggen en aan cliënt Joop. Voor Fidder was er een symbolische gouden sleutel en voor Joop een dikke sleutel van chocolade die hij mocht opeten met zijn medebewoners.

Ali B en 'Nootdorpisering'

Intussen gonsde het van de spanning! Wie is de grote onbekende artiest die op zou treden?

Het geheim bleef tot de laatste minuut zorgvuldig bewaard: Ali B. en Browny D. (Dutch). In een rap tempo zongen, speelden en rapten zij er op los. Met hun grote enthousiasme kregen ze snel de zaal mee en ontstond een ontspannen interactie met de zaal. Bijzonder was het optreden van enkele huurders en cliënten van Ipse de Bruggen. Zij performden met Ali B de speciaal voor deze gelegenheid door hem geschreven rap: "Iedereen is bijzonder". In het lied komt de samenwerking van alle partijen en het unieke karakter van Nieuw Craeyenburch goed tot uiting.

Ali B riep iedereen in de nieuwe wijk, met een licht ironische glimlach naar de actualisering in de maatschappij, op tot 'Nootdorpisering'.

Eerlijke kansen

Iedereen verdient een eerlijke kans op een betaalbaar en goed huis in een fijne woonomgeving. Toch is dit voor veel mensen lastig te realiseren, zeker voor sommige (kwetsbare) groepen. Vestia zet zich in om, voor met name die minder zelfredzame groepen, deze kans te vergroten.





http://www.vestia.nl/nootdorp