Gemeente Edam-Volendam

Aankoop deel panden Hoogheemraadschap

Na onderhandelingen is overeenstemming bereikt met het bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over de aankoop van het complex aan de Schepenmakersdijk, exclusief de beide voormalige woonhuizen nrs. 10 en 11. Het huren van de panden bleek tijdens de onderhandelingen geen optie.

De aankoop is onder voorbehoud dat de gemeenteraad wensen en bedenkingen kan inbrengen en met als voorwaarde dat de gemeenteraad het benodigde krediet beschikbaar stelt. De panden zullen voornamelijk gebruikt gaan worden als gemeentelijk vergadercentrum en zullen daarnaast worden verhuurd.

Het college van B&W beschouwt de aankoop met name als een strategische aankoop. De locatie biedt door zijn huidige functie, mooie ligging en monumentale uitstraling veel mogelijkheden. Tevens ziet het college de aan te kopen panden als een complex, waarbij er in het kader van de herontwikkeling een inspanningsverplichting is om zoveel mogelijk kostendragers te vinden om uiteindelijk te komen tot een neutraal exploitatieresultaat.

In het raadsvoorstel zijn de verdere overwegingen van het college in verband met de voorgestelde aankoop terug te lezen.