Gemeente Aalsmeer

kinderen startten het project Groep 6 on the move

200 Aalsmeerse kinderen startten het project Groep 6 on the move

Groep 6 on the move is een begrip geworden bij de schoolkinderen in Aalsmeer. Voor hen is het vooral leuk en de start is een uitje met allerlei activiteiten in De Bloemhof. Maar er zit wel degelijk een serieus idee achter.

foto Ulla Eurich Groep 6 on the move heeft namelijk als doel bij te dragen aan de bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl bij kinderen, ouders en school. Het is geen standaardlesprogramma waarin alles van A tot Z beschreven staat, maar er wordt betrokkenheid en input gevraagd van kinderen,ouders en school. Elke twee weken zal er op de scholen vanuit gezamenlijke initiatieven aandacht worden besteed aan het lekkere van gezond eten en het leuke van bewegen.

De gezamenlijk aftrap is altijd een groot feest. Ook dit jaar hadden Sportservice Haarlemmermeer en de GGD Amsterdam een leuk programma bedacht met judo, handbal, een quiz over gezonde voeding en `Ropeskipping'
Hierbij leerden de kinderen van de Nederlands kampioen `Ropeskipping', Sebastien Hoek, acrobatische trucs met een springtouw. Deze springtouwen kregen de leerkrachten mee naar school zodat de kinderen ook in de pauze in beweging blijven.

Wethouder Ulla Eurich wenste alle groepen 6 en hun leerkrachten een gezond en sportief schooljaar en nam een kijkje bij alle activiteiten.

Meer informatie is te vinden op www.groep6onthemove.nl