Gemeente IJsselstein


IJsselstein trots op topprestatie: meer mensen aan het werk

IJsselstein heeft een eerste plaats behaald op het gebied van in- en uitstroom van mensen in de Wet Werk en Bijstand (WWB). De gemeente komt als beste uit de bus als middelgrote gemeente: het aantal mensen in de WWB is gezakt met 24% in de periode 2006-2010 ten opzichte van een landelijke daling van 1%.

Over het jaar 2010 staat IJsselstein op een tweede plaats. Wethouder Sociale Zaken, Frans Cremer is trots op dit resultaat: "In deze economisch moeilijke tijd is het IJsselstein gelukt het aantal mensen met een uitkering te verlagen. We zijn er nog niet, er zijn nog steeds mensen in de WWB. Maar we hebben een fantastische prestatie neergezet." Landelijk gezien steeg het aantal mensen met een uitkering met 7%, in IJsselstein daalt het aantal uitkeringsgerechtigden met 3% ten opzichte van vorig jaar. In 2010 deden er 280 mensen een beroep op de WWB. Daarvan hebben 22 mensen inmiddels weer een baan gevonden.

In IJsselstein zijn relatief minder mensen afhankelijk van een bijstandsuitkering dan in gemeenten die op economische en demografische gebied vergelijkbaar zijn. Een grote uitstroom uit de Wet Werk en Bijstand veroorzaakt dit goede resultaat.

Het onderzoek naar de instroom en uitstroom WWB is gedaan door onderzoeksbureau APE. De resultaten zijn terug te vinden op www.ape.nl.