Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit krijgt aanmoedigingsprijs Fairtrade

'Universiteit goed op weg met met fairtrade initiatieven'

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft gisteren uit handen van oud-minister Jan Pronk een aanmoedingsprijs gekregen omdat de Erasmus al goed op weg is met fairtrade initiatieven.

De uitreiking van de aanmoedigingsprijs vormde het startsein voor de campagne Fairtrade Hogescholen en Universiteiten. De campagne is ontwikkeld op aandringen van studenten. Zij werden geïnspireerd door het succesvolle concept Fairtrade Universities & Colleges in Engeland. Nu zijn het de Nederlandse studenten die het bestuur van hun hogeschool of universiteit gaan uitdagen om fairtrade producten in te kopen.

De campagne Fairtrade Hogescholen en Fairtrade Universiteiten is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Fairtrade staat voor eerlijke en duurzame handel met boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs stelt hen in staat te investeren in belangrijke zaken als een schoon milieu, onderwijs, de verbetering van arbeidsomstandigheden en gezondheidszorg. Studenten vinden dat hogescholen en universiteiten hierin een voorbeeld moeten zijn.