Ultimatum bonden naar TNT verzonden

28/10/2010 17:42

BVPP

Het eerder aangekondigde ultimatum is zojuist naar TNT gestuurd. Na lange onderhandelingen was het eindbod dat TNT vorige week deed nog steeds onacceptabel. Twee belangrijke punten zijn dat de bonden het aantal van 3100 gedwongen ontslagen veel te hoog vinden en er te weinig middelen worden ingezet om de onvrede aan te pakken. Op www.bvpp.nl is het hele ultimatum te lezen.

Eisen van de bonden in het ultimatum

Een meer geleidelijke overgang naar 'het postbedrijf van de toekomst' dan voorgenomen door TNT in haar plannen over de reorganisatie 'Invoering markgericht bedrijfsmodel', zodat gedwongen ontslagen tot het minimum worden beperkt door onder andere de volgende maatregelen:


-Geen invoering in 2012 van zes Centrale Voorbereidingslocaties, maar het laten voortbestaan van een substantieel groter aantal voorbereidingscentra.


-Het creëren van combifuncties, ook voor anderen dan de groep overcomplete medewerkers geboren voor 1952.


-Het maximaal benutten van de mogelijkheden om postbodes te blijven inzetten op (potentiële) postbezorgerswijken.


- Het tijdelijk toekennen van extra capaciteit in de vorm van een functie 'postbode plus' en extra productiemedewerkers.


-Het maximaal benutten van de mogelijkheden tot plaatsing bij de Auto Unit


-Geen uitbesteding van werkzaamheden bij de Auto Unit


-Het maximaal benutten van de ruimte bij onderdelen als Pakketservice en Express, inclusief het bestemmen van een deel van het inmiddels uitbestede werk voor plaatsing van overcomplete medewerkers van Productie.


-Het nog verder terugdringen van de capaciteit aan de verschillende vormen van flexibel c.q. extern personeel

Vervolg

TNT krijgt tot maandag 8 november, 12.00 uur de tijd om te reageren. Als TNT niet akkoord gaat, volgen er acties om de eisen van de bonden kracht bij te zetten. We mikken op een start met een landelijke 24 uurs staking. De actiecoördinatoren komen daarom volgende week bij elkaar.





http://www.bvpp.nl