Politie Gelderland-Zuid

Vermiste vrouw (79) terecht

Nijmegen, 28-10-2010 o De sinds donderdagochtend vermiste 79-jarige vrouw uit Nijmegen is weer terecht. Zij was op de fiets met haar hondje vertrokken vanaf de Terpstraat voor haar dagelijkse ronde maar keerde daar niet van terug. De politie startte met een onderzoek om haar terug te vinden. Onder meer is gebruik gemaakt van SMS-Alert en Twitter.

De vrouw, die lijdt aan alzheimer, werd door voorbijgangers gevonden in het bos Heumensoord. Zij bleek te zijn gevallen en was licht gewond. De mensen die haar gevonden hebben, brachten de 79-jarige naar het UMC St Radboud. Ook ontfermden zij zich over het hondje van de vrouw, die is tijdelijk opgevangen in een dierenasiel. Ook de fiets werd veilig gesteld.

De vermissing is via een thuiszorgmedewerker, die zelf ook nog naar de vrouw heeft gezocht, aan de politie gemeld. Het signalement werd doorgegeven aan alle politie-eenheden in Nijmegen, die naar de vermiste vrouw hebben uitgekeken. Via de sms- en twitterberichten werden ook mensen in de omgeving verzocht om naar de 79-jarige uit te kijken. Kort daarop kwam de melding dat de vrouw gevonden was. Agenten gingen meteen naar de eerste hulp om haar identiteit te verifiëren en voor nadere informatie over hond en fiets.
(08)

Laatst gewijzigd 28-10-2010 17:53 | © Regio Gelderland-Zuid |