Rechtbank 's-Hertogenbosch


Rechtbank houdt strafzaak âschietpartij Kruiskampâ aan om griffiers te horen

âs-Hertogenbosch, 28 oktober 2010 - De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft vanmiddag besloten dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak inzake een schietpartij in âs-Hertogenbosch wordt aangehouden in verband met het horen van twee griffiers.

De verdediging vroeg de rechtbank vandaag de behandeling van de strafzaak aan te houden in verband met een onderzoek door de rijksrecherche naar kort gezegd het lekken van informatie. De rechtbank besliste daarop dat twee griffiers van de rechtbank spoedig moeten worden gehoord. Daarvoor verwijst de rechtbank de zaak terug naar de rechter-commissaris. De rechtbank wees het verzoek van de verdediging om een onderzoek te gelasten door de rijksrecherche af, omdat de rechtbank daartoe niet bevoegd is.

De strafzaak heeft betrekking op een schietpartij in april 2009 in de wijk Kruiskamp in âs-Hertogenbosch, waarbij een 25-jarige Bosschenaar zwaar gewond raakte en later op de dag overleed. De afgelopen dagen was de inhoudelijke behandeling inzake vier verdachten. De beslissing van de rechtbank van vandaag betekent dat de behandeling van de strafzaken is aangehouden tot vrijdag 5 november 2010 om 9.30 uur.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 28 oktober 2010 Naar boven