Gemeente Gennep


Persberichten

Koninklijke onderscheiding voor de heer N.A.J. Peters Op donderdag 28 oktober om 15.30 uur wordt de heer N.A.J. (Nick) Peters onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Peters is geboren op 25 september 1947 in Beek Ubbergen en woonachtig in Gennep. Hij krijgt de eremedaille uitgereikt door burgemeester De Loo in Café Dichterbij, Siebengewaldseweg 15 in Ottersum.

De heer Peters ontvangt de onderscheiding, omdat zijn werkzaamheden een zeer bijzondere waarde hebben voor de samenleving. De heer Peters is sinds 1969 werkzaam in het speciaal onderwijs (SO) en in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). In 1971 is hij naar de Augustinusschool in Gennep gekomen; een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen. Sinds 1989 is de heer Peters directeur van Mikado (voorheen de Augustinusschool), die dankzij zijn inzet zowel uit het SO als uit het VSO bestaat.
Door het voortgezet speciaal onderwijs van Mikado kunnen leerlingen zich ontplooien en integreren op stageplekken en werkvoorzieningen. Mikado heeft hiernaast onder leiding van de heer Peters een voortrekkersrol vervuld in het onderwijs voor kinderen en jong volwassenen met een IQ lager dan 35. Ook heeft hij er in samenwerking met Kleur (Kinder- en Jeugdzorg van Dichterbij) voor gezorgd dat er een onderwijsvorm is ontwikkeld voor kinderen die naast een verstandelijke beperking ook een ernstige meervoudige complexe psychiatrische stoornis hebben.
De heer Peters heeft op een toonaangevende, initiatiefrijke en innovatieve wijze vorm en inhoud gegeven aan zijn visie dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Hij draagt deze visie breed uit, via de Landelijke Vereniging van Cluster 3 scholen en de Stuurgroep Prismaas. Naast de grote inzet voor het SO en ZSO heeft de heer Peters zich ook op andere terreinen ingezet voor de gemeenschap, namelijk als bloeddonor, bestuurslid van basisschool Maria Goretti in Gennep, vorst van carnavalsvereniging St. Augustinus en collectant voor de Nederlandse Hartstichting.

Voor al zijn bijzondere verdiensten ontvangt de heer Peters op 28 oktober een Koninklijke onderscheiding, voorafgaand aan zijn afscheidsreceptie als sectordirecteur van SO-VSO Mikado.