Gemeente Diemen


Succesvolle bijeenkomst over energiebesparing

Afgelopen week organiseerde de gemeente Diemen samen met de bedrijvenvereniging HID een informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzaamheid. Zo'n 60 mensen waren aanwezig in Veilinghuis De Eland.

Verantwoordelijk wethouder Van der Mark gaf aan dat de gemeente zich de komende jaren sterk wil maken voor duurzaamheid en energiebesparing. Ze riep ondernemers op hun ondernemersgeeest te laten spreken en ook initiatief te nemen.
Tijdens de bijeenkomst werd informatie verstrekt over subsidiemogelijkheden en een aantal Diemense ondernemers lichtten hun plan toe om te komen tot het opwekken van duurzame energie op de bedrijventerreinen Verrijn Stuart, Sniep en Stammerdijk.

Met de bijeenkomst willen de gemeente en de HID duidelijk maken dat het besparen van energie en het gebruik van duurzame energie passen hun ambitie. Bedrijven bleken zeer geinteresseerd in oplossingen, omdat ze steeds meer kijken naar hun energieverbruik, vanuit de gedachte dat energie besparen goed is voor het milieu én voor de portemonnee. In het veilinghuis werd duidelijk dat veel ondernemers elkaar kunnen vinden op duurzame initiatieven. De wethouder sprak dan ook de hoop uit om volgend jaar opnieuw bijeen te komen om die nieuwe stappen met elkaar te delen.

Wethouder Van der Mark BijeenkomstEnergie

---