Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Asia Pacific Classic 2010 in Maleisië
Primeur: Maleisië host PGA Tour

Amsterdam, 18 augustus 2010 - Golforganisatie PGA Tour organiseert voor het eerst een golftoernooi in Zuid-Oost Azië en Maleisië heeft de primeur. Van 28 tot en met 31 oktober 2010 vindt het CIMB Asia Pacific Classic plaats op The Mines Resort & Golf Club dat onderdeel is van de Seven Wonders of Malaysia. Alleen internationale topspelers nemen deel aan het toernooi. Zo bevestigde PGA dat onder andere Tiger Woods naar Maleisië komt. Woods is geen vreemde voor The Mines Golf Club, in 1999 behaalde hij hier de World Cup. De golfbaan werd ontworpen door Robert Trent Jones en voldoet aan de hoogste normen. Het is zeker niet de enige golf club van wereldklasse in het land. Maleisië is een paradijs voor golfers met een groot en gevarieerd aanbod van bijna 200 golfbanen.

Bijzondere golfbestemming
Maleisië is een bijzondere golfbestemming met een breed aanbod aan golfbanen van topniveau. Hoog in de bergen van de Cameron Highlands, langs prachtige kuststroken, op tropische eilanden of zelfs midden in het regenwoud en rond Kuala Lumpur zijn golfclubs te vinden. Voor de fanatieke golfer bestaat de extra uitdaging om 's nachts te spelen. De golfbanen zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan internationale standaarden. Maleisië won niet voor niets de 2008 Asia and Australasia Golf Destination of the Year award uitgereikt door the International Association of Golf Tour Operators (IAGTO).

Top of the Bill
Beroemde architecten tekenden voor het ontwerp van banen in Maleisië, zoals Jack Nicklaus, Gary Player, Robert Trent Jones en Greg Norman. De bekendste golfbanen zijn The Mines Resort & Golf Club, Saujana Golf & Country Club en Royal Selangor Golf Course nabij Kuala Lumpur. Vaak onderdeel van vijfsterren resorts en luxe clubs, kunnen gasten naast het golfen heerlijk tot rust komen om hun vakantie optimaal te vieren. Maleisië leent zich niet alleen uitstekend voor professionele golf toernooien, zoals de LPGA en PGA Tours, er worden ook veel toernooien en evenementen georganiseerd voor de grote schare aan amateur golfers. Van 1 tot 3 oktober vindt bijvoorbeeld de Malaysia International Golf Fair plaats in Kuala Lumpur, de grootste internationale golfbeurs ter wereld.

Voor meer informatie over CIMB Asia Pacific Classic Malaysia zie de website van PGA Tour. Voor meer informatie over golfen in Maleisië zie de website van Tourism Malaysia.

Twee in één
Wie naar Maleisië reist krijgt eigenlijk twee landen in één: het schiereiland met het moderne Kuala Lumpur en bounty-eilandjes Penang en Langkawi aan de ene kant en het tropisch regenwoud van Maleisisch Borneo met orang-oetangs en inheemse stammen aan de andere kant. Samen een multiculturele bestemming vol verschillende volken, religies, landschappen en vakantiemogelijkheden. Maleisië is één van de veiligste landen van Zuidoost-Azië, met een ongekend gastvrije en vriendelijke bevolking. Van shoppen in moderne shopping malls tot avontuurlijke jungle trekkings en van rifduiken tot culinair genieten - voor elke reiziger is er een passend aanbod. Zie voor meer informatie www.tourism.gov.my.