Gemeente Kapelle

Zeeuws Kampioenschap Panna Knock Out 2010


Donderdag 28 oktober 2010 strijden jongens en meiden om de Zeeuwse titel Panna King of Panna Queen. Om 13.15 uur wordt het kampioenschap geopend. Daarna gaan jongens en meisjes, vanaf 7 jaar, uit verschillende Zeeuwse plaatsen in sporthal de Voorborgh te Middelburg âde kooiâ in voor de Zeeuwse titel.

Vanuit de voorrondes in zeven Zeeuwse gemeenten: Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Reimerswaal, Vlissingen en Hulst, zijn de winnaars per leeftijdscategorie bekend geworden. De winnaars kregen ieder een ticket om deel te nemen aan het Zeeuws Kampioenschap Panna K.O. 2010, dat dit jaar in de gemeente Middelburg plaatsvindt.

De dag is ingedeeld in een ochtend- en middagprogramma. âs Ochtends vinden de poule- en finalewedstrijden voor de leeftijdscategorieën 7â9 jaar en 10â12 jaar plaats. Rond 13.00 uur is de prijsuitreiking van deze categorieën. âs Middags vinden de poule- en finalewedstrijden voor de leeftijdscategorieën 13â14 jaar, meiden 13+ en jongens 15+ plaats. De prijsuitreiking hiervan vind plaats om 16.15 uur. De winnaars ontvangen een mooie beker en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap Panna K.O. 2010.

Naast het toernooi zijn er ook diverse nevenactiviteiten. Zo is er de mogelijkheid om te kijken hoe hard (km/u) je schiet bij een vrije trap, kun je deelnemen aan een wedstrijd hooghouden en wordt er een voetbalquiz gehouden. Hieraan mag iedereen vanaf 7 jaar gratis meedoen. Dus kom kijken en aanmoedigen of trap misschien zelf ook nog een balletje mee deze middag.

Panna Knock Out is en vorm van straatvoetbal op een klein veldje, waarbij je één tegen één speelt. Door middel van behendige trucjes probeer je de tegenstander af te troeven. Een wedstrijdje duurt maximaal drie minuten. Degene die de meeste doelpunten heeft gemaakt is de winnaar. Wanneer je echter een panna maakt (de bal door de benen van je tegenstander speelt) heb je direct gewonnen.