Gemeente Ermelo


Burgervisie centrumontwikkeling Ermelo

Op 17 juni heeft de klankbordgroep Centrumontwikkeling de burgervisie op de ontwikkeling van het dorpscentrum van Ermelo aangeboden aan de gemeenteraad. Deze burgervisie is tot stand gekomen na diverse bijeenkomsten waarin burgers, ondernemers en andere betrokkenen hun ideeën en wensen over de inrichting van het centrum van Ermelo hebben gegeven. De resultaten en plannen zijn samengevoegd tot één totaalbeeld (burgervisie) over de toekomst van het dorpscentrum van Ermelo.

Kadernotitie
Op basis van dit burgerresultaat gaat de gemeenteraad kaders formuleren en vaststellen waarbinnen de gewenste ontwikkelingsrichting voor het centrum verder vorm krijgt. Met de door de gemeenteraad vastgestelde kadernotie kan het college vervolgens aan de slag om de plannen voor de ontwikkeling van het dorpscentrum verder uit te werken.

Op 28 oktober wordt de concept Kadernotitie meningsvormend behandeld in de gemeenteraad. In de gemeenteraadsvergadering van 11 november wordt de Kadernotite definitief vastgesteld.

De concept-Kadernotitie kunt u downloaden op
www.ermelo.nl/centrumontwikkeling en ligt ter inzage bij het klantcontactcentrum. Wilt u uw reactie geven tijdens de raadsvergadering dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij de griffie via telnr. 0341 56 72 83.

De centrumvisie Ermelo valt onder de paraplu van de nieuw op te stellen Structuurvisie Ermelo 2025. De Structuurvisie 2025 regelt de ontwikkelingsrichting van geheel Ermelo. De centrumvisie krijgt, samen met nog enkele andere projecten, extra aandacht in de Structuurvisie omdat de herontwikkeling van deze gebieden erg nodig is. Als alles volgens planning verloopt ligt er in de zomer van 2011 een ontwerp-Structuurvisie Ermelo 2025.