Ingezonden persbericht


Nr. 234
Hilversum, dinsdag 26 oktober 2010

DE GROTE BIJBELQUIZ TEST BIJBELKENNIS VAN URSUL DE GEER, KEITH BAKKER, SABINE UITSLAG EN SONJA SILVA

De Grote Bijbelquiz, donderdag 28 oktober om 20.30 uur op Nederland 2

Waren vuvuzela's in de Bijbel verboden? Een aswolk is hinderlijk voor het vliegverkeer, maar wat kan je ermee tijdens een achtervolging? Met dit soort vragen gaan Ursul de Geer, Sabine Uitslag, Keith Bakker, Sonja Silva en de vier gewesten van Nederland met elkaar de strijd aan om de winst in De Grote Bijbelquiz. Donderdagavond 28 oktober presenteren Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO) het programma vanuit de Grote Kerk in Den Haag. Ga voor meer informatie naar www.degrotebijbelquiz.nl.

De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit. Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste bijbelkennis?

De quiz wordt uitgezonden tijdens de jaarlijkse Bijbel10daagse (www.bijbel10daagse.nl). Deze loopt dit jaar van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 7 november.

Online kijken en meespelen
Nieuw dit jaar is dat de kijker De Grote Bijbelquiz online kan kijken én tegelijkertijd kan meespelen. Interactieve televisie dus op www.degrotebijbelquiz.nl.

Dit en nog veel meer tijdens De Grote Bijbelquiz om 20.30 uur op Nederland 2.

Presentatie: Jacobine Geel en Bert van Leeuwen.


---