Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Onderzoek voltooid naar te late heenzending arrestant
Publicatiedatum: 28-10-2010 8:19:33

ARNHEM - Het korps heeft een onderzoek afgerond naar de gang van zaken rond de te late heenzending van een arrestant op 15 juli. Uit dit onderzoek bleek dat een verbalisant de persoon wel heeft afgehoord en toestemming heeft gevraagd en gekregen voor de heenzending, maar heeft verzuimd de man heen te zenden. De verbalisant is hiervoor officieel berispt.

Het korps startte op 15 juli het onderzoek naar aanleiding van de aanhouding van een 32-jarige man uit Doetinchem op maandag 12 juli. Deze werd verdacht van rijden onder invloed en op de Geograaf in Duiven aangetroffen, aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Arnhem. De man is pas op 15 juli heengezonden en niet dezelfde dag nadat hij was gehoord; de man heeft daarmee ten onrechte te lang vastgezeten. Het korps betreurt de gang van zaken en heeft de betrokkene direct excuses en een bos bloemen aangeboden. De betrokkene is gedurende deze tijd overigens volgens de standaards van het korps op een correcte wijze verzorgd.

De politie Gelderland-Midden staat voor een goede en correcte behandeling van haar arrestanten en daar wordt in beginsel altijd invulling aan gegeven. Mede daarom betreurt de politie de gang van zaken des te meer, hoewel het voor de betrokkene natuurlijk het vervelendste is.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053