HITT

This press release is followed by an English translation

PERSBERICHT

Apeldoorn, 28 oktober 2010

HITT trading update

Resultaatverbetering HITT zet door na grote orderinstroom in 2010

De winstverbetering van het eerste halfjaar 2010 heeft in de maanden daarna doorgezet. Diverse nieuwe projecten zijn in het tweede en derde kwartaal van start gegaan. De toegenomen bedrijvigheid kon met de bestaande personeelscapaciteit worden opgevangen waardoor de kosten in de hand zijn gehouden.

Vooral bij de scheepvaartactiviteiten in het Traffic segment is de bedrijvigheid sterk toegenomen. Er wordt volop gewerkt aan de in 2010 verworven projecten in Nederland, België en China. Bij het langdurig vertraagde Golf of Kachchh project in India is inmiddels een aantal radartorens gereed en konden door HITT eerste verkeersbeelden worden getoond.

Bij de luchtvaartactiviteiten is volop gewerkt aan projecten in China, Turkije en India. Het luchthavenproject in Turkije is succesvol afgerond, en in Europa zijn diverse opdrachten in uitvoering genomen. Hoewel de luchtvaartmarkt licht herstelt, is het door de felle concurrentie nog moeilijk om goede rendementen te realiseren.

De ontwikkeling van omzet op de verkoop van havenmanagement systemen verloopt naar wens. Door efficiëntere ontwikkeling en uitvoering van projecten neemt de winstgevendheid geleidelijk toe. Een mijlpaal is dat de haven van Los Angeles in zeer korte tijd is voorzien van nieuwe software.

De activiteiten in het Hydrografie segment vertonen een stabiel verloop in de laatste maanden.

In het halfjaarbericht is melding gemaakt van de verslechterde kaspositie als gevolg van grote voorfinancieringvereisten van projecten, voornamelijk in Turkije in India. Zoals verwacht is de kaspositie in de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd, onder meer door ontvangsten na afronding van het project in Turkije.

Inkoop van aandelen

Mede naar aanleiding van het aanzienlijke kasoverschot heeft de Directie besloten een deel van het saldo aan te wenden voor inkoop van eigen aandelen. Met een van de aandeelhouders (van ter beurs genoteerde aandelen) is de koop van 200.000 aandelen tegen een prijs van EUR 4,85 overeengekomen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.