Politie Drenthe

Verkeerscontroles op N374 en N386

Drenthe, 28-10-2010 o Politie Drenthe heeft de afgelopen weken extra gecontroleerd op de N374 en N386. Uit onderzoek is gebleken dat er op deze wegen stelselmatig te hard wordt gereden. Ook de komende weken zal het verkeer op deze wegen gecontroleerd worden op hun snelheid.

Controleren op basis van onderzoek

Het controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor de hele provincie Drenthe de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd. De N374 en N386 zijn twee van deze geselecteerde wegen.Door het verkeersgedrag van weggebruikers juist op die wegen te controleren, wil Politie Drenthe een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Dat kan de politie niet alleen. Iedere verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

N374 en N386

De N374 en N386 zijn aangemerkt als gevaarlijke wegen. Voor de N374 geldt dit met name voor het traject tussen Hoogeveen en Westerbork, tussen Schoonloo en Borger en in de omgeving van Nieuw-Buinen. Voor de N386 geldt dit voor het weggedeelte tussen Peize en Vries. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat ongevallen op deze wegen vaak samen gaan met hoge snelheidsovertredingen. De komende weken gaat het verkeershandhavingteam zich onder andere extra toespitsen op deze weggedeelten. Dit betekent niet dat de politie niet meer controleert in de rest van de provincie. De N374 en N386 krijgt de komende tijd extra aandacht.

Weten waar de politie controleert? Kijk opwww.verkeerhandhaving.nlbij controles.