Provincie Zuid-Holland

Willem Gradisen burgemeester Liesveld

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, benoemt met ingang van 1 november 2010 de heer mr. drs. W. Gradisen (56 jaar, PvdA) tot waarnemend burgemeester van de gemeente Liesveld. De vacature is ontstaan vanwege de benoeming van de heer K.J.G. Kats (SGP) als burgemeester van Zuidplas op 15 september jl.

De gemeenten Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Graafstroom zijn voornemens om op 1 januari 2013 te fuseren. Gelet hierop is besloten om voor de komende periode in Liesveld een waarnemend burgemeester te benoemen. De vertrouwenscommissie heeft met verschillende kandidaten een gesprek gevoerd en de heer Gradisen bij de commissaris voorgedragen.

Bij de keuze voor de waarnemend burgemeester is een belangrijke afweging geweest dat de belangen van Liesveld tijdens het fusietraject op een zorgvuldige wijze worden behartigd. Tevens is van belang dat het fusieproces geen vertraging oploopt.

De heer Gradisen heeft een ruime ervaring in het lokale bestuur. Hij is van 1994-2009 wethouder en loco-burgemeester geweest in de gemeente Tiel en van 1995-2006 heemraad en loco-dijkgraaf bij het huidige Waterschap Rivierenland.

De waarneming duurt tot de fusie van de drie gemeenten is voltooid.


---- --