Gemeente Haren

Gemeente Haren heeft werkbemiddelaar

Extra inspanning om mensen aan het werk te krijgen

28/10/2010

Frank Steenhuisen Gemeente Haren heeft een werkbemiddelaar in dienst genomen. Met de inhuur van een arbeidsbemiddelaar wil de gemeente Haren een extra inspanning doen om mensen aan het werk te krijgen.

De gemeente wil niet dat iemand met een uitkering thuis zit maar dat iedereen mee kan blijven doen. Hierbij heeft betaald werk de voorkeur omdat dit uiteindelijk de beste manier is om zelfstandig te kunnen functioneren.Als betaald werk geen optie is kan het gaan om gesubsidieerd werk, participatiebanen, vrijwilligerswerk etc.

Kans

Doel is uiteindelijk ook om mensen een betere uitgangs/startpositie te geven op de arbeidsmarkt en een plaats in de (Harense) samenleving. Naast betaald werk is een zinvolle dagbesteding waarbij mensen de kans krijgen zich verder te ontplooien ook een doel. Bovenstaande zaken worden zo veel als mogelijk in Haren gerealiseerd, dat bevordert ook het leefklimaat in de gemeente.

Netwerk

De gemeente wil hiermee ook het werkgeversnetwerk uitbreiden met een structureel aanbod van vacatures. Het gaat hierbij ook om het samenbrengen van vraag naar en aanbod van werknemers. Dit wil de gemeente doen door een intensievere samenwerking met het Werkbedrijf, Ondernemend Haren, brancheorganisaties, netwerkpartners (onder meer Trio-bedrijven) en omliggende gemeenten.