Ingezonden persbericht


Persbericht

Kunstenaarsduo The London Police maakt Nachtwacht van lolly's voor Rijksmuseum

Amsterdam 28 oktober - Het Amsterdamse kunstenaarsduo The London Police maakt ter ere van de aanstaande Amsterdamse Museumnacht op 6 november een eetbare interpretatie van Rembrandts bekendste meesterwerk De Nachtwacht. Het is gemaakt van meer dan 60.000 Chupa Chups lolly's en wordt tentoongesteld bij de ingang van het museum. Met een breedte van 16 meter is het kunstwerk drie keer zo groot als het origineel.

Het Rijksmuseum, het nationale museum voor kunst en geschiedenis, wil met dit werk in lijn met presentaties van Peter Greenaway, Joan Miró en binnenkort Anselm Kiefer laten zien dat oude meesters een inspiratiebron zijn voor moderne kunstenaars.

The London Police
Kunstenaars Chaz en Bob van The London Police verwierven internationale bekendheid met hun uiterst herkenbare 'lads', bolvormige poppetjes, in combinatie met architecturale, strakke pen-illustraties. Ze exposeerden dit jaar al in Los Angeles, London en New York, en nu dus in thuisstad Amsterdam. Veel Amsterdammers kennen het duo van hun veelbesproken (illegale) muurschildering aan de Prinsengracht, dat tot in de Amsterdamse gemeenteraad stof deed opwaaien.

Salvador Dalí
Lollymerk Chupa Chups exposeert sinds 2009 met lolly-kunst en trok eerder kunstenaars Ottograph, Naad Artworks en Skaffa aan voor ontwerpen die te bewonderen waren in verschillende grote steden en festivals door het hele land. Afgelopen kerst maakte DJ/kunstenaar Ruud de Wild een werk van 125.000 lolly's op het Rotterdamse Schouwburgplein. Chupa Chups benadrukt met de projecten haar kunstzinnige historie, die vijftig jaar geleden begon toen Salvador Dalí tekende voor het logo van het populaire lolly-merk.

---Ingezonden persbericht