Ingezonden persbericht


Software AG in leiderskwadrant voor
Business Process Management-oplossingen


* Steeds meer organisaties omarmen BPM als een discipline en implementeren deze oplossing bedrijfsbreed.


* In 2009 groeide BPM met vijftien procent; dit toont volgens Gartner de waarde van BPM voor bedrijfsefficiency aan.


* BPMS zijn geïntegreerde verzamelingen softwaretechnologieën, die procestransparantie mogelijk maken en daardoor een beter beheer van zakelijke processen en werkzaamheden binnen die processen.


* Door BPMS te integreren met toonaangevende SOA-technologie, biedt Software AG bedrijven een geïntegreerde single-source-oplossing voor continue procesverbetering.

Den Haag, 28 oktober 2010

Software AG is door Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor Business Process Management Suites(1) (BPMS). Volgens Gartner omarmen steeds meer organisaties Business Process Management (BPM) als een discipline en implementeren deze oplossing bedrijfsbreed. In 2009 groeide BPMS met vijftien procent. Dit toont de waarde van BPM voor zakelijke efficiency aan.

'We ziin heel trots dat we zijn geplaatst in het leiderskwadrant voor Business Process Management-Suites', zegt dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur van Software AG. 'We stellen alles in het werk om onze klanten de innovatieve tools te bieden, die ze nodig hebben voor een efficiënte en winstgevende bedrijfsgroei. Dat we nu in het Magic Quadrant voor BPMS staan, bevestigt dat ook. Bovendien blijft deze markt groeien ondanks een moeilijke wereldeconomie. Onze klanten zien in dat BPM-projecten echte en snelle verbeteringen van de bedrijfsvoering bieden.'

Volgens Gartner zijn Business Process Management Suites (BPMS) geïntegreerde verzamelingen softwaretechnologieën, die procestransparantie garanderen. Hierdoor maken ze een beter beheer van bedrijfsprocessen en werkzaamheden binnen die processen mogelijk. Een gedegen 'suite' vertegenwoordigt de maximaal haalbare componentintegratie. Dit omdat zo'n oplossing gedurende de gehele procesverbeteringscyclus een consistente en complete gebruikerservaring biedt binnen alle technologieën van de suite.

De webMethods BPMS- en ARIS-platformen van Software AG vormen een gecombineerde, bedrijfsbrede oplossing met complete functionaliteit, die de volledige procesverbeteringscyclus ondersteunt. Deze platformen stellen bedrijven in staat complexe bedrijfsprocessen te modelleren, te ontwikkelen en te beheren. Software AG implementeert zijn webMethods BPMS wereldwijd bij bedrijven. Deze oplossing vergroot de efficiëntie en flexibiliteit van bedrijven en biedt ze daardoor concurrentievoordeel. Bedrijven kunnen met BPM-technologie eveneens het maximale halen uit hun bestaande investeringen in bedrijfsapplicaties, door een grotere efficiëntie hun winstmarges verbeteren, de klanttevredenheid vergroten en sneller reageren op veranderende marktsituaties. webMethods BPMS biedt continue, real-time informatie over bedrijfsprocessen en stelt managers in staat om snelle, goed onderbouwde en proactieve beslissingen te nemen.

Het BPMS-platform van Software AG biedt toegevoegde waarde door codeloze en samengestelde applicatieontwikkeling, een uitgebreide en vooraf geïntegreerde Enterprise Service Bus (ESB), SOA-life cycle-beheer en updates van applicatieaanbiedingen. Door het integreren van BPMS met toonaangevende SOA-technologie helpt Software AG bedrijven met de coördinatie van mensen en middelen binnen hun bedrijfsprocessen. Dit gebeurt snel en efficiënt, en is eenvoudig aan te passen. SOA biedt bedrijven eveneens een fundament van herbruikbare diensten die grotere flexibiliteit bieden, de ontwikkel- en onderhoudskosten verlagen en het concurrentievoordeel vergroten.

Het Gartner-rapport is te downloaden via www.softwareag.com/recognition.

####

Over het Magic Quadrant van Gartner

Het Magic Quadrant, waarvan het auteursrecht ligt bij Gartner, Inc., is gebruikt met toestemming van de eigenaar. Het Magic Quadrant is een grafische voorstelling van een marktsegment op een specifiek tijdstip en voor een bepaalde periode. Het kwadrant van analistenbureau Gartnert bevat een analyse van de verhouding van bepaalde leveranciers ten opzichte van een specifieke markt. Gartner ondersteunt niet één bepaalde leverancier en specifiek product of dienst in het Magic Quadrant. Ook adviseert het analistenbureau technologiegebruikers niet te kiezen voor een van de leveranciers in het leiderskwadrant. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoeksmiddel en ondersteunt niet een specifiek koopadvies. Garnter wijst elke garantie af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van alle koopgaranties of geschiktheid voor bepaalde doeleinden.

Over IDS Scheer
IDS Scheer â¤* onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevende leverancier van Businness Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole.

Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).