Ingezonden persbericht


Viva400 selecteert Schone Kleren Campagne's Marieke Eyskoot Voorvechtster eerlijke kleding op lijst meest talentvolle vrouwen van Nederland

Amsterdam, 28 oktober 2010 - De Schone Kleren Campagne is trots. SKC's Marieke Eyskoot is volgens tijdschrift Viva een van de 400 meest talentvolle vrouwen van Nederland. En volgens de Schone Kleren Campagne ook.

'Marieke is creatief, origineel en snel, maar ook strategisch, betrokken en daadkrachtig. Ze heeft de Schone Kleren Campagne duidelijk op de kaart gezet, en haar werk heeft de organisatie een succesvolle boost gegeven. Terecht dat ze op de Viva400-lijst staat!', aldus collega Femke de Vries. Marieke Eyskoot is Coördinator Campagnes en Communicatie bij de Schone Kleren Campagne. De afgelopen zeven jaar heeft ze campagnes en activiteiten bedacht (o.a. de Koop de HEMA-campagne), het merk SKC opnieuw vormgegeven en een Europees netwerk gecoördineerd - om ervoor te zorgen dat de mensen die ons aankleden minder worden uitgebuit.

Viva- hoofdredacteur en initiatiefnemer Corinne van Duin: 'Deze lijst-van-400 barst van het talent, de drive en de ambitie. Het kàn niet anders of het Nederlandse werklandschap gaat er onder aanvoering van deze vrouwen radicaal anders uitzien. (...) De Viva400 is een verzaameling onvergelijkbare vrouwen, die nochtans één ding gemeen hebben: het talent en het doorzettingsvermogen om iets bijzonder te presteren en de top te halen. En daarmee een bron van inspiratie te zijn voor andere vrouwen.' Donderdagavond 28 oktober neemt Tweede Kamerlid Jeanine Hennis (VVD) het eerste exemplaar van de Viva400 in ontvangst bij de feestelijke presentatie in Club Panama in Amsterdam. De avond wordt gepresenteerd door Sebastiaan Labrie.

De Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waarin alleen kleding te koop is die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt. De platformorganisatie bestaat sinds 1989, en o.a. de FNV, de Landelijke India Werkgroep, Oxfam Novib, Stichting Max Havelaar, Veggie in Pumps, NJR en de Filippijnengroep Nederland zijn erbij aangesloten. De Schone Kleren Campagne is onderdeel van de Clean Clothes Campaign, die actief is in 15 Europese landen en een netwerk van 300 organisaties wereldwijd coördineert. Zie voor meer informatie http://www.schonekleren.nl.

----------