Informatiebijeenkomst Slaapapneu in St. Antonius


NIEUWEGEIN, 20101013 -- Op donderdag 28 oktober a.s. organiseert het St. Antonius Ziekenhuis in samenwerking met de Apneu Vereniging een informatiebijeenkomst voor patiënten waarbij een obstructief slaapapneu geconstateerd is. De bijeenkomst vindt plaats in locatie Nieuwegein, het auditorium van het ziekenhuis van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Wat is apneu?

Patiënten met apneu stoppen met ademen tijdens hun slaap. Zo'n ademstop duurt minstens tien seconden of langer en kan wel tot tachtig keer per uur optreden. De negatieve effecten ervaart men overdag: concentratie- en geheugenstoornissen, een `kort lontje' en makkelijk in slaap vallen. Het stoppen met ademen wordt veroorzaakt door het dichtvallen van de keel en/of neus. Dit noemen we het obstructief slaapapneu syndroom (Osas). Er zijn lichte, matige en ernstige vormen van slaapapneu. De behandeling is afhankelijk van de ernst.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst zijn er verschillende sprekers. Dhr. V.A.M. Duurkens, longarts, gaat dieper in op behandeling van Osas middels CPAP.

Dhr. F.W. Huisman, kaakchirurg, vertelt waaraan een gebit moet voldoen om geschikt te zijn voor een MRA. Tenslotte vertelt dhr. H.P. Volkers, tandarts, u alles over het aanmeten van een MRA en de resultaten. Tijdens de bijeenkomst krijgt u ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Ook kunt u tussen 19.00 uur en 19.30 uur en tijdens de pauze de informatiemarkt bezoeken. Medewerkers van de Apneu Vereniging, Maskerraad, het Multidisciplinair Slaapcentrum, de longverpleegkundige en een producent van MRA-beugels staan u graag te woord.



Praktische informatie
De informatiebijeenkomst is op donderdag 28 oktober a.s. van 19.30 tot 21.00 uur in het Auditorium van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein, Koekoekslaan 1. De zaal en de stands zijn open vanaf 19.00 uur.



Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is noodzakelijk en kan vóór 20 oktober a.s. via het Multidisciplinair Slaapcentrum, T 088- 320-43 00 of e-mail l.bronts@antoniusziekenhuis.nl.





Ingezonden persbericht