Nieuw: Air Miles sparen bij 1850


HILVERSUM, 20101028 -- Bellers, op zoek naar een telefoonnummer via 1850 Nummerinformatie, sparen sinds kort bij ieder gesprek automatisch Air Miles.

Door zich aan te sluiten bij het bekende Air Miles loyalty programma verwacht 1850 de klantenbinding te verhogen. Tevens verwacht 1850 een groot aantal nieuwe klanten te verwelkomen. 46% van de Nederlandse huishoudens spaart immers Air Miles. Dit getal vertegenwoordigt een behoorlijk percentage van de Nederlandse bevolking die enthousiast sparen voor vakanties, geschenken, bioscoopkaartjes, een dagje uit naar een attractiepark of een Spa & Wellness-arrangement.


De nieuwe landelijke 1850-advertentiecampagne staat helemaal in het teken van Air Miles. Spaarders worden opgeroepen tot het éénmalig aanmelden van hun telefoonnummer en Air Miles kaartnummer bij 1850. Dit kan op vier verschillende manieren. De beller op zoek naar een telefoonnummer kan zich aan het einde van het gesprek direct bij de 1850-medewerker registreren. De beller kan er ook voor kiezen om later door 1850 teruggebeld te worden. Verder kunnen mensen zich aanmelden via de website: www.1850.nl of door hun Air Miles kaartnummer naar `1850' te SMS-en. In alle gevallen duurt dit éénmalige aanmeldproces tot maximaal één minuut. Zodra een 1850 beller is geregistreerd, verloopt het sparen volledig automatisch en krijgen klanten voortaan gratis Air Miles bij elk afgerond gesprek.

"Uit marktonderzoek weten wij dat veel consumenten bewust kiezen voor bedrijven die Air Miles aanbieden. In het geval van nummerinformatie is het juist heel eenvoudig een ander nummer te kiezen. In plaats van de andere bekende informatienummers te kiezen, kan men nu simpelweg met 1850 bellen. De prijs van de dienstverlening is gelijk aan die van de andere dienstverleners, maar exclusief bij 1850 krijgt men gratis Air Miles kado. De resultaten tot nu toe zijn erg goed. We hebben extra medewerkers op onze contact centers ingezet om de aanmeldingen van de bellers in goede banen te leiden. Vele duizenden klanten sparen nu al Air Miles bij 1850!", aldus Jeroen Bosman, de nieuwe algemeen directeur van 1850 Nummerinformatie.

Over 1850
1850 Nummerinformatie is de grootste onafhankelijke nummerinformatiedienst voor telefoonnummers in Nederland. De dienstverlening startte begin 2007, enkele dagen nadat het Ministerie van Economische Zaken definitief had besloten om 118-nummerinformatie per 1 april 2007 op te heffen (*). Vanuit de gelieerde onderneming, Voice Data Bridge, werkte men toen al ruim zes jaar als specialist in de nummerinformatiedienstbranche. Achter de schermen heeft Voice Data Bridge, als zogeheten `wholesaler', de 118-dienstverlening jarenlang uitgevoerd voor een groot aantal gerenommeerde telecom- en kabelbedrijven.

De oprichters van 1850 hebben vijf jaar lang ongeduldig moeten wachten op genoemde beleidswijziging in politiek Den Haag om hun echte droom te kunnen verwezenlijken: Het voeren van een eigen nummer voor telefonische nummerinformatiediensten. 1850 Nummerinformatie is trots dat zij is uitgegroeid tot de op één na grootste partij in deze branche met een marktaandeel van meer dan 35 procent. 1850 Nummerinformatie heeft ruim 130 mensen in dienst, waarvan het merendeel werkzaam op de twee contact centers. Het bedrijf zelf is gevestigd in Hilversum. De contact centers in Hilversum en Istanbul. (*)Vóór deze datum had de consument geen keuze met wie hij belde. Bij het bellen naar 118 kwam men automatisch bij de eigen telecomprovider uit.

Over Air Miles
De Nederlandse Air Miles organisatie, Loyalty Management Netherlands B.V., is in 1994 opgericht door onder andere Albert Heijn, Shell en V&D. Doel van Air Miles is het bevorderen van klantentrouw bij de deelnemende bedrijven door de ontwikkeling en het beheer van een langlopend spaarprogramma. Air Miles heeft een ware marketingrevolutie teweeggebracht in Nederland door het oude begrip "spaarprogramma" om te bouwen tot een volledig elektronisch Coalition Database Marketing concept. Inmiddels spaart ruim 46% van de Nederlandse huishoudens Air Miles. Een succes dat mede gebaseerd is op de waarborg van de privacy met betrekking tot de Air Miles spaargegevens.

Direct registreren: www.1850.nl/AMWeb/webregistration/