LOOKY kijkt voor fietser achterom


BILTHOVEN, 20101028 -- Zonder omkijken, zicht houden op achteropkomende auto's, inhalende brommers en meefietsende kinderen. LOOKY is een nieuw type fietshandschoen met een geïntegreerde achteruitkijkspiegel. Gevaarlijke verkeerssituaties zijn daarmee voor de kwetsbare fietser te voorkomen.

Uit onderzoek onder bezoekers van de website Fietsen123.nl blijkt dat ruim 40% van de fietsers voorstander is van een achteruitkijkspiegel. Bij het links afslaan, voorsorteren en inhalen vergroot LOOKY de veiligheid, omdat de fietser zicht houdt op wat achter gebeurt. Ook houdt de fietser met LOOKY contact met diens volgers of kinderen in een fietskar. Ongemakkelijk omdraaien, stabiliteit verliezen bij het omkijken of een kwetsbare spiegel aan het stuur is met de komst van LOOKY verleden tijd.

Wie is Stichting KWAMUTEGEN?
Stichting KWAMUTEGEN (ANBI) introduceert fietshandschoen onder de toepasselijke naam LOOKY om het fietsen aangenamer en veiliger te maken. Een simpele oplossing en misschien in de toekomst net zo gewoon als een spiegel in de auto.
De stichting heeft als doel het bevorderen van een veilig en sociaal verkeer en heeft daarvoor meerdere initiatieven en unieke verkeersveiligheidproducten geïntroduceerd. Stichting KWAMUTEGEN werkt samen met maatschappelijk betrokken instellingen en organisaties die een veilig verkeer hoog in het vaandel hebben staan.

KWAMUTEGEN kinderfonds
De netto opbrengsten van LOOKY komen ten goede aan het KWAMUTEGEN kinderfonds. Het kinderfonds verleent financiële ondersteuning aan jonge verkeersslachtoffers daar waar geen reguliere regelingen voor bestaan.

Meer informatie over LOOKY en verkoopadressen is te vinden op de website www.looky.nl

Stichting KWAMUTEGEN





Ingezonden persbericht