Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Résidence de la Mode laat aanstormend Nederlands modetalent zien

Haagse binnenstad dit najaar tien dagen in teken van Nederlandse mode

Den Haag, 9 september 2010 ­ Van 28 oktober tot en met 7 november 2010 staat Den Haag in het teken van mode. Er is een moderoute door de Haagse binnenstad, een gallery store waar bezoekers de meest hoogwaardige mode-items van Nederlands toptalent kunnen kopen, er zijn diverse modeactiviteiten en heel veel shop- en uitgaansaanbiedingen. Deze activiteiten vormen het publieksprogramma rondom de uitreiking van de Dutch Fashion Awards door de Dutch Fashion Foundation op 5 november in Den Haag. Résidence de la Mode maakt hiermee de sterk opkomende Nederlandse mode toegankelijk voor een breed publiek.

Moderoute
Een van de hoogtepunten van Résidence de la Mode is de moderoute langs exposities van aanstormend Nederlands modetalent. Onder de deelnemende ontwerpers zijn o.a. genomineerden van de Dutch Fashion Awards 2010 en voorgaande edities en een selecte groep onderscheidende talenten waar we de komende jaren veel van kunnen verwachten.
Ook doet een aantal sterke modelabels uit Den Haag mee, waaronder Sara Vrugt, met werk dat zich op het snijvlak tussen mode en kunst bevindt en Michael Barnaart van Bergen met zijn zeer draagbare, comfortabele knitwearcollectie.

Gallery store
Mode van de genomineerden voor de Dutch Fashion Awards - Nederlandse topontwerpers - is tijdelijk te koop in de binnenstad van Den Haag bij de gallery store van Résidence de la Mode. Ook vindt de bezoeker hier items van modeontwerpers die aan de moderoute deelnemen en andere hedendaagse Nederlandse ontwerpen. Verder organiseert de gallery store tijdens Résidence de la Mode allerlei activiteiten op modegebied. Houd hiervoor de website in de gaten. De store staat onder de bezielende leiding van de Dutch Fashion Foundation die hiervoor zal samenwerken met sleutelspelers uit de Nederlandse modescene.

Shopaanbiedingen
Wie de moderoute loopt, krijgt meteen een goede indruk van de binnenstad van Den Haag: koninklijk én alledaags, chic én trendy, historisch én modern, internationaal én multicultureel. Verschillende winkels en restaurants langs de route hebben speciale aanbiedingen. Het routeboekje met kortingcoupons kan men ophalen bij de gallery store of downloaden op www.residencedelamode.nl.

Check de website voor meer info: www.residencedelamode.nl

Noot voor de redactie,