Ingezonden persbericht


Utrecht, 04 oktober 2010

Een visuele ode:

Vietnam: Chopsticks & motorbikes
De magie van reizen en eten in Vietnam

Chopsticks & motorbikes
Auteur: Dorien van der Valk
Papieren band, 256 pagina's
ISBN 978 90 215 4914 9
Prijs: ¤ 24,95

Verschijningsdatum:
28 oktober 2010


Vietnam verovert de harten van steeds meer reizigers. En niet voor niets: van het spetterende, drukke Ho Chi Minh City tot de landelijke oevers met bananenpalmen en waterkokos is Vietnam een explosie van geuren, kleuren en indrukken. Dorien van der Valk - van origine vormgeefster - reisde maandenlang door dit prachtige land. Met haar foto's en verhalen creëerde ze het persoonlijke boek Chopsticks & motorbikes.

Chopsticks & motorbikes neemt de lezer mee van de stranden en delta's in het zuiden van Vietnam via de centrale hooglanden en prachtige steden in het midden naar de cultuurschatten en ruige bergen in het noorden. In elk gebied wordt niet alleen uitgebreid rondgekeken, maar ook heerlijk gegeten! Iedere streek kent zijn specialiteiten, van Bun tom nuong xa - salade van noodles met garnalen en lemongrass - tot Chim cut ro ti: geroosterde kwartel.

Chopsticks & motorbikes is rijk geïllustreerd met prachtige fotografie in een sterke opmaak. De beelden zijn zo krachtig dat de lezer er de geuren bijna bij kan ruiken! Het boek staat vol herkenbare reisverhalen en bevat bovendien recepten voor eenvoudige Vietnamese gerechten.

Dit prachtige, kleurrijke boek is een must voor iedere Vietnam-liefhebber en voor iedereen die het land graag eens zou bezoeken. Het inspireert de lezer tot het organiseren van zijn eigen reis naar het magische Vietnam... of laat hem lekker wegdromen bij de indrukwekkende beelden.