Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Résidence de la Mode maakt modeontwerpers bekend

Haagse binnenstad dit najaar tien dagen in teken van Nederlandse mode

Den Haag, 14 oktober 2010 ­ Conny Groenewegen, Iris van Herpen, Sjaak Hullekes, Marcha Hüskes, Claes Iversen en Bas Kosters. Het zijn slechts enkele van de Nederlandse modeontwerpers die meedoen met Résidence de la Mode. Van 28 oktober tot en met
7 november 2010 staat Den Haag in het teken van mode. Er is een moderoute, een gallery store waar bezoekers de meest hoogwaardige mode-items van Nederlands toptalent kunnen kopen en heel veel shop- en uitgaansaanbiedingen. Deze activiteiten vormen het publieksprogramma rondom de uitreiking van de Dutch Fashion Awards door de Dutch Fashion Foundation op 5 november in Den Haag.

Moderoute
Conny Groenewegen, Iris van Herpen, Marcha Hüskes, Claes Iversen en Bas Kosters zijn de genomineerden voor de Dutch Fashion Awards die op 5 november in Den Haag worden uitgereikt. Sjaak Hullekes is de winnaar van de Dutch Fashion Awards 2009. Allen maken zij met een expositie deel uit van het publieksprogramma Résidence de la Mode. Daarnaast doen de volgende labels en ontwerpers mee aan de moderoute: Merel Boers, Elsien Gringhuis, Lifu Hsao, MaryMe-JimmyPaul, Kymare, Maison Portier, Treasures by Julie Coste, Marga Weimans, Hyun Yeu en Zigfreda.
Er is ook een flink aantal Haagse namen onder de deelnemers: Michael Barnaart van Bergen, Sarena Huizinga, Janneke Lemmers, Amber Anthe Scholten, Bastian Visch, Allan Vos en Sara Vrugt.

Gallery store
Mode van de genomineerden voor de Dutch Fashion Awards, van ontwerpers die deelnemen aan de route en van andere Nederlandse labels is tijdelijk te koop bij de gallery store Le Magasin in het trendy winkelgebied Haagsche Bluf. Verder organiseert de gallery store tijdens Résidence de la Mode allerlei activiteiten op modegebied. Houd hiervoor de website in de gaten. De store staat onder de bezielende leiding van Ferry van der Nat en blijft open tot het eind van het jaar. Een greep uit de labels die te koop zullen zijn in Le Magasin: Spijkers & Spijkers, And Beyond, Klavers Van Engelen, Jeroen van Tuyl en NON by Kim.

Shopaanbiedingen
Wie de moderoute loopt, krijgt meteen een goede indruk van de binnenstad van Den Haag: koninklijk én alledaags, chic én trendy, historisch én modern, internationaal én multicultureel. Verschillende winkels en restaurants langs de route hebben speciale aanbiedingen. Het routeboekje met kortingcoupons kun je ophalen bij de gallery store in de Haagsche Bluf of downloaden op www.residencedelamode.nl.

Check de website voor meer info: www.residencedelamode.nl

Fotografie: Petrovsky & Ramone
Ontwerp: Sara Vrugt

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht