Gemeente Apeldoorn

15 oktober 2010

Gemeenteraad wil mening samenleving over kerntaken weten

De Apeldoornse gemeenteraad wil van de Apeldoorners weten wat volgens hen de kerntaken van de gemeente zijn. Daarom organiseert de raad twee politieke markten die helemaal over de kerntaken gaan. Ook heeft de raad op www.apeldoorn.nl/kerntakendiscussie een online discussieplatform hierover geopend.

Op 28 oktober en 4 november worden twee Politieke Markten over de kerntaken van de gemeente Apeldoorn gehouden. Inwoners en Apeldoornse organisaties worden uitgenodigd om mee te komen praten over een aantal thema's, bijvoorbeeld het onderhoud van groen in de stad, ouderenzorg en subsidies aan cultuurinstellingen.

Roept u maar!

Tijdens deze twee politieke markten is een speciaal podium voor inwoners en organisaties gemaakt die zelf een thema willen aandragen. Op beide avonden is om 18.30 en om 20.00 uur een vrij podium voor een ieder die iets wil zeggen over de kerntaken van de gemeente. Raadsleden zullen aanwezig zijn om te discussiëren over het thema waar de Apeldoorners het over willen hebben.

Kerntakendiscussie. Wat is het?
De kerntakendiscussie van de gemeenteraad is een herbezinning op de taken van de gemeente Apeldoorn. De gemeenteraad wil de volgende vragen beantwoorden:
- wat doet de gemeente wel en wat niet?

- waar kunnen burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijven zelf verantwoordelijk voor zijn en waar moet de gemeente zelf een rol (blijven) spelen?
- kan de gemeente bepaalde taken anders invullen? De raad kiest er met deze discussie voor om niet 'zomaar' te gaan bezuinigen, maar eerst vanuit de inhoud samen met burgers en organisaties kritisch naar de taak en rol van de gemeente te kijken.

Website

Op de website www.apeldoorn.nl/kerntakendiscussie staat alle informatie over de kerntakendiscussie van de gemeenteraad. U vindt hier ook de online discussie.

Noot voor de redactie,