Gemeente Rotterdam

15 oktober 2010

Samenwerking geeft richting toekomst Lijnbaan

Op donderdag 28 oktober vanaf 17.00 uur, kunnen belangstellenden tijdens een inloopavond hun reactie geven op de concept Toekomstagenda van de Lijnbaan. Deze agenda omvat de uitkomsten van twee werkconferenties waarbij marktpartijen, een vertegenwoordiging van bewoners en de gemeente zich hebben gebogen over de toekomst van dit belangrijke gebied. De toekomstagenda moet handvatten geven voor de (her)ontwikkeling van de Lijnbaan en omgeving. Rotterdammers kunnen ook via internetenquête op www.rotterdam.nl/lijnbaan, meedenken.

De Lijnbaan, ooit ontworpen als modern winkelgebied, heeft zich ontpopt tot een multifunctioneel en belangrijk deel van de Rotterdamse binnenstad. Hier wordt nu gewinkeld, gewerkt én gewoond. Wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) hecht aan samenwerking met alle betrokkenen: "Het Lijnbaangebied is hét visitekaartje van de binnenstad. Met deze gebiedsgerichte samenwerking kunnen we dit gebied op een hoger plan tillen. Daarmee maken we de binnenstad nóg aantrekkelijker."

Samenwerking

Bij de werkconferenties heeft de gemeente met haar partners, vertegenwoordigers van bewoners en marktpartijen, de voor hen belangrijkste kansen, kwesties en kwaliteiten op een rij gezet. De partijen zijn het met elkaar eens dat de voortdurende dynamiek van de Lijnbaan, vraagt om een eenduidige toekomstagenda. Van daaruit worden afspraken gemaakt maken en kan de grote lijn worden bewaakt. Eén van de uitkomsten is dat de Lijnbaan het visitekaartje en de huiskamer van Rotterdam is. Alle uitkomsten tezamen vormen input voor de agenda van de toekomst van het gebied. De agenda zal ter vaststelling aan het College van B&W worden aangeboden.

Internetenquête

Via www.rotterdam.nl/lijnbaan 10 minuten voor de Lijnbaan, kunnen belangstellenden een enquête over het gebied invullen. Net als de inloopavond heeft de enquête als doel om de opbrengsten van de werkconferenties te toetsen. Daarnaast kunnen de uitkomsten van de enquête ook nieuwe inzichten bieden.

Inloopavond

Belangstellenden kunnen op 28 oktober tussen 17.00 en 21.00 uur (aanmelden niet nodig) bij de inloopavond Lijnbaan in de Doelen (ingang Kruisplein, Jurriaanse Zaal) hun reactie op de Toekomstagenda Lijnbaan en omgeving geven en er is de mogelijkheid om te spreken met de betrokkenen van de werkconferenties.

Achtergrondinformatie

Verslagen van de twee werkconferenties 9 en 30 september, de concept toekomstagenda en achtergrondinformatie zijn online beschikbaar op www.rotterdam.nl/lijnbaan. Daarnaast is de informatie ook schriftelijk verkrijgbaar bij Rotterdam.INFO, Coolsingel 195-197.

Het is ook mogelijk om een reactie op de toekomstagenda per e-mail door te geven: lijnbaan@pmb.rotterdam.nl.