Ingezonden persbericht


Lezing, 28 oktober 2010, 20.00 uur
Esther Kokmeijer en Maarten Vanden Eynde

Esther Kokmeijer reisde de wereld af om de zwaartepunten van continenten en landen op te zoeken. Een zwaartepunt is voor haar het punt waarop een uit de globe geknipt land in perfecte balans zou blijven als het op een scherpe punt gezet zou worden. Deze geografische hoogtepunten zijn onderling volslagen verschillend, maar de verzameling waarin deze worden opgeslagen is geordend en overzichtelijk. Het plastic koraalrif van Maarten Vanden Eynde oogt waarschijnlijk chaotisch, maar deze chaos is niets vergeleken bij de omstandigheden waaruit het is voortgekomen. Hij bouwde het op uit het plastic vuilnis dat zich verzamelt in het centrum van de stroming van de Stille Oceaan, een drijvend kankergezwel ter grootte van Frankrijk. Het plastic, omgesmolten tot een koraalachtige sculptuur, lijkt een ironisch commentaar op de plastic vervuiling van de zee en de afbraak van natuurlijke koraalriffen.

Esther Kokmeijer en Maarten Vanden Eynde praten op deze avond over hun werk en gaan in gesprek met Jaring Dürst Britt. Ben je erbij? Meld je (optioneel) aan op facebook of op de website.

Tracks, Traces and Transformations

Tot en met 21 november 2010 is bij Nest de tentoonstelling Tracks, Traces and Transformations te zien. Een project dat draait om kunst, direct verbonden aan het afleggen van afstand. Constant veranderende perspectieven worden door de kunstenaars omgezet in verzamelingen en narratieven, teruggebracht tot een enkele zin of samen gesmolten tot één enkel beeld.

Rondleiding, zondag 31 oktober 2010, 16.00 uur
Op zondag 31 oktober is er een gratis rondleiding door de tentoonstelling Tracks, Traces and Transformations.

Hoogtij, vrijdag 12 november 2010, 19.00 uur
Op 12 november is Nest open van 19:00 tot 23:00 voor de 23e editie van Hoogtij.

Openingstijden Tracks Traces and Transformations
opening 9 oktober, 16.00 uur
10 oktober tot en met 21 november 2010 do t/m zo 13.00 - 17.00 uur




Ingezonden persbericht