Ingezonden persbericht


Stonerband Karma to Burn brengt woestijn naar Leeuwarden

De groovende stonerrock van het Amerikaanse Karma to Burn zal op donderdag 28 oktober te horen zijn bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort. Het woeste drietal uit West Virginia speelt loeistrakke instrumentale woestijnrock in de traditie van Kyuss en Black Sabbath. Fryslân's eigen stonerrock trots Oud Zaad verzorgt het voorprogramma. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records te Leeuwarden.

Na een pauze van zeven jaar zijn Will Mecum, Rob Oswald en Rick Mullins sinds 2009 weer bij elkaar om met het betere heavy gitaarwerk menig zaal aan te vegen. 'We zijn nog steeds pissige en onbezorgde individuen en maken muziek die we echt tof vinden,' aldus het trio, dat met hun laaggestemde gitaren op het podium transformeren tot een pompende machine van vette, vuige stoner metal. In de Verenigde Staten waren ze de support van The Sword, hun vierde album werd geproduceerd door Scott Reeder van Kyuss en ook samenwerkingen met John Garcia komen geregeld voor. Vol gestampt met behendige drum fills, doorklinkende baslijnen en bedwelmende gitaar riffs: Karma to Burn maakt instrumentale stoner rock van de hoogste plank!

Het voorprogramma Oud Zaad gaf in 2002 een legendarisch optreden op de camping van Lowlands; daarna bleef het angstwekkend stil rondom de vier rockers uit Leeuwarden. We kunnen nu weer opgelucht ademhalen: met hernieuwde energie en steviger dan ooit tevoren stort de langharige band zich wederom op hun meeslepende stonerrockcovers.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: Karma to Burn, Oud Zaad

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: donderdag 28 oktober, 20.00 uur

Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11 Leeuwarden)