NOC*NSF

Arnhem

26 oktober 2010

HAN, Rijn IJssel en NOC*NSF, partners in talentontwikkeling, sportvoeding, sporteconomie en topsport en onderwijs.

Opening Sport-en onderwijsgebouw Papendal met topsporttalenten Jasper Cilissen, Myrthe Roelvink en Anouk van de Wiel.

Donderdag 28 oktober as is de officiële opening van het Sport- en onderwijsgebouw op Papendal. Een duurzaam gebouw waarin sport, onderwijs en onderzoek samenkomen op een unieke locatie. Een locatie waar sporters student zijn en studenten sporters zijn en elkaar ontmoeten. Een inspirerende plek waar onderzoek, onderwijs en praktijk elkaar raken. Opleidingen van Rijn IJssel en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn hier vertegenwoordigd. Topsporttalenten Jasper Cilissen (keeper NEC), Myrthe Roelvink (Nederlands Elftal damesvoetbal) en Anouk van de Wiel (talentteam handbal Papendal) vertellen tijdens de openingsbijeenkomst wat de combinatie van studeren en sporten op deze unieke locatie voor hun betekent.

Samenwerkingsovereenkomst
Tijdens deze openingsbijeenkomst bekrachtigen NOC*NSF en de HAN de samenwerking. Beide partijen werken samen aan kennisontwikkeling en onderzoek. Kennisontwikkeling en onderzoek is gericht op een viertal thema's: Talentontwikkeling, Sport en Economie, Sport en Voeding en Topsport en onderwijs.

NOC*NSF
NOC*NSF is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De organisatie vertegenwoordigt 89 landelijke sportorganisaties waarbij 27.500 verenigingen met ruim 5 miljoen leden zijn aangesloten. Leidend in het beleid van NOC*NSF is het sterker maken van sportbonden en sportverenigingen. Dit realiseert ze onder meer door informatie en kennis beschikbaar te stellen.

Hogeschool van Arnhem Nijmegen
De HAN is een hogeschool die investeert in modern en kwalitatief onderwijs. De HAN heeft een breed aanbod aan opleidingen en opleidingsvormen. Vanuit lectoraten en expertisecentra wordt toegepast wetenschappelijk onderzoek geïnitieerd en uitgevoerd. Daarnaast richt de HAN zich met advies, nascholing, trainingen en (post-hbo) opleidingen op bedrijven, instellingen en organisaties. Het Instituut voor Sport en Bewegingsstudies van de HAN stelt zich ten doel beleidsmatig relevant en wetenschappelijk interessante kennis te genereren over sport en sportbeleid in de maatschappij. Deze stelt zij zoveel mogelijk beschikbaar aan praktijk, beleid en wetenschap. Een belangrijke bijdrage hieraan levert Seneca, expertisecentrum voor Sport en Gezondheid, in samenwerking met de lectoraten Sport, Voeding en Leefstijl en Talentontwikkeling en enkele specialistische platforms zoals het platform Sporteconomie en Onderwijs en Topsport.

Rijn IJssel
Rijn IJssel is een sterke, aansprekende onderwijsonderneming voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Arnhem en omstreken. Binnen dit regionale opleidingencentrum geven ruim 1400 medewerkers van Rijn IJssel, in nauwe samenwerking met bedrijven, instellingen, gemeenten en woningbouwcorporaties, vorm aan onderwijs voor circa 15.000 studenten. Rijn IJssel is hierdoor een stuwende kracht voor de sociaaleconomische ontwikkeling in de regio. Betrokken, betrouwbaar, ondernemend, inspirerend en zelfbewust: dat zijn de waarden van waaruit Rijn IJssel de beste vakmensen wil leveren en een zeer hoge graad van gekwalificeerde uitstroom wil realiseren. Dat alles maakt van Rijn IJssel een Sterk Merk.

Aanmelden
Pers kan zich vóór donderdag 28 oktober 2010 via elki.otjens@han.nl aanmelden.


---
Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Elki Otjens, woordvoerder HAN: 06- 10 96 14 53, elki.otjens@han.nl

Geert Slot, woordvoerder NOC*NSF: 06- 51 59 73 27, Geert.Slot@NOC_NSF.nl

Andre Pierik, woordvoerder Rijn IJssel: 06- 81 49 22 59, a.pierik@rijnijsssel.nl

Bijlage:

Programma openingsbijeenkomst donderdag 28 oktober:

15.30-16.00 uur: Ontvangst

16.00-16.10 uur: Welkom door J.Bijl, Manager Topsport NOC*NSF

16.10-16.20 uur: Drs. M.J.G. Bormans, Voorzitter College van Bestuur HAN

16.20-16.30 uur: Drs. B.G.M. Geerdink, Voorzitter College van Bestuur Rijn IJssel

16.30-16.40 uur: Het sport- en onderwijsgebouw in de praktijk

16.40-16.50 uur: J.T. Steegh, Manager CIOS Arnhem Rijn IJssel

16.50-17.00 uur: Drs. T. de Jong, Directeur Instituut Sport en Bewegingsstudies HAN

17.00-17.05 uur: Ondertekening alliantie

17.05-17.10 uur: Officiële opening

17.10-19.00 uur: Borrel en bezichtiging Sport -en Onderwijsgebouw

19.00 uur: Einde