Ingezonden persbericht


Persbericht: Koninklijke Rotra en Gillemot NV vernieuwen wagenpark en breiden uit

Logistiek dienstverleners Rotra en Gillemot NV hebben het wagenpark uitgebreid met de aanschaf van 40 trailers en 17 trucks. Er worden 38 nieuwe trailers en 5 nieuwe Scania's bij het Belgische Gillemot in gebruik genomen. Bij Rotra in Nederland worden 12 nieuwe trekkers en 2 nieuwe trailers in gebruik genomen. De nieuwe eenheden voldoen volgens de nieuwste stand der techniek aan de meest strenge Europese milieunormen. De nieuwe trucks zijn alle voorzien van de Euro 5 motor. De emissie van schadelijke stoffen door dit type is geminimaliseerd en daarmee stukken lager dan de oudere Euro 1-4 motoren.

Het uiterlijk van de Gillemot trailers zal veranderen ten opzichte van de trailers voorheen; zie bijgevoegde illustratie van de nieuwe Gillemot trailers.

Gillemot NV is gevestigd in het Belgische Kampenhout. Het bedrijf is met 125 medewerkers en een eigen wagenpark gespecialiseerd in internationale wegexpeditie door geheel Europa, Warehousing en Value Added Logistics. Sinds mei 2010 is Gillemot NV onderdeel van de Rotra Groep.

Koninklijke Rotra
Dit Nederlandse familiebedrijf is sinds 1909 actief als vertrouwd logistiek dienstverlener en is met 550 medewerkers en vestigingen in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo meer dan ooit een innovatieve one stop logistics shop. Rotra is specialist in het vervoer van groupage- en deelladingen en is op dagelijkse basis actief met 100 eigen eenheden door heel Europa. Naast Warehousing verleent het bedrijf toegevoegde diensten op het gebied van behandeling van ADR-goederen, (steriele) medische materialen en hoogwaardige goederen. Rotra verzorgt met haar Air & Ocean vestigingen in Nederland en België voor een snel groeiend aantal klanten wereldwijde lucht- en zeevracht zendingen. Met de ontwikkeling van de LZV (Lange Zware Voertuig), de eerste ethanoltrekker in Europa en de aanleg van een eigen loswal voor containeroverslag vertaalt Rotra haar innovatieve, duurzame beleid in concrete acties. De huidige vierde generatie van dit familiebedrijf leidt Rotra op basis van een heldere visie met ambitie en neemt als logistiek dienstverlener slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. In 2009 volgt bij haar 100-jarig jubileum de bekroning voor 100 jaar en 4 generaties betrouwbaar ondernemerschap in de logistiek met de toekenning van het predicaat 'Koninklijk': Koninklijke Rotra. Hiermee schaart Rotra zich onder een select gezelschap Koninklijke ondernemingen. Voor meer info bezoek onze website www.rotra.eu