Ingezonden persbericht


BEDRIJFSLEVEN HELPT OVERHEID BEZUINIGEN VIA TWITTER

Almere, 28 oktober 2010 ­ Nederlandse bedrijven kunnen de overheid helpen met de forse bezuinigingen. Veel bedrijven hebben innovatieve en kostenbesparende oplossingen in huis. Daarmee kan de overheid goedkoper en beter werken. Kostenbesparende innovaties kunnen getweet worden naar @allaboutdc10 (#helpbezuinigen). Exser verzamelt ze en biedt ze aan het kabinet en de Vereniging Nederlandse Gemeenten aan.

In de komende jaren is veel minder innovatiesubsidie voor bedrijven beschikbaar. Volgens Exser, centrum voor diensteninnovatie, moet de hulp daarom maar eens omgedraaid worden. In plaats van bij de pakken van de gesloten subsidiekraan te gaan neerzitten, moeten bedrijven de overheid helpen bij het innoveren. Dat levert voor de bedrijven opdrachten op, terwijl de overheid geld bespaart.

Bart Nieuwenhuis, directeur van Exser: 'We hebben de afgelopen jaren gezien dat de overheid veel kan opsteken van de dienstverlenende bedrijven. Door bezuinigen te combineren met het verbeteren van publieke diensten, wordt de overheid een innovatieve opdrachtgever.'

Twitter @allaboutdc10 #helpbezuinigen

Tweeps kunnen suggesties voor kostenbesparende innovaties tweeten via @allaboutdc10 en #helpbezuinigen. Exser, centrum voor diensteninnovatie, retweet en verzamelt de ideeën tot en met DC10, het diensteninnovatiecongres op 2 november in Almere. Daarna worden deze aangeboden aan Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, aan Jan Kees de Jager, minister van Financiën en aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Over Exser

DC10 wordt georganiseerd door Exser en haar partners. Exser is het Nederlandse centrum voor diensteninnovatie. Samen met bedrijven ­ die bij Exser terecht kunnen voor hulp bij diensteninnovatie ­ en kennisinstellingen stimuleert Exser het innovatievermogen van dienstverlenend Nederland. Dit doet Exser door publiek-private samenwerkingsverbanden te vormen, innovatieprogramma's te ontwikkelen en door innovatieprofessionals een kennisnetwerk te bieden: sectoroverstijgende open innovatie in een vertrouwde omgeving.

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht