Ingezonden persbericht


'The Clash of the Cover Bands' verlegt haar grenzen!

'The Clash of the Cover Bands' is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van Nederland en is ook buiten onze landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven. Vanaf 2011 wordt 'The Clash of the Cover Bands' nóg groter, internationaler en vooral nóg spannender! Vanaf januari starten wij met:

'The Clash of the Cover Bands ­ The Benelux Edition 2011/2012'

Het nieuwe seizoen van 'The Clash of the Cover Bands' krijgt dus een internationale kleur. "Al jaren krijgen we veel aanmeldingen uit België, maar helaas konden we hier tot nu toe niets mee. Jammer, want ook België heeft veel covertalent! Vanaf nu geven wij ook de bands uit België en Luxemburg een kans in de vernieuwde, internationale bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands ­ The Benelux Edition'," aldus organisator en initiatiefnemer John Van den Borne. "Onze lange lijst van bekende Nederlandse podia, zoals o.a. Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven en Tivoli Utrecht wordt nu aangevuld met een aantal bijzondere Belgische locaties, zoals bijvoorbeeld de beroemde poppodia Ancienne Belgique in Brussel en Trix in Antwerpen. De winnaars van de verschillende landen treffen elkaar in een spetterende 'Grande Finale' die plaats zal vinden in Nederlands grootste poppodium 013 Tilburg."

Daarnaast is er ook op Nederlands grondgebied sprake van weer een ontwikkeling. De Landelijke Halve Finales van het lopende seizoen gaan plaatsvinden in de Gashouder, het beroemde ronde gebouw van de Westergasfabriek in Amsterdam. De Westergasfabriek is het nieuwe mediacentrum van Nederland, waar o.a. 'De Wereld Draait Door', 'Pauw & Witteman' en The Battle van 'The Voice of Holland' worden opgenomen, maar waar ook regelmatig grote concerten plaatsvinden. De Westergasfabriek is een locatie die wat betreft capaciteit en uitstraling perfect past bij de ontwikkeling die 'The Clash of the Cover Bands' doormaakt. Al zes jaar is Paradiso tijdens de Landelijke Halve Finales ruim uitverkocht. Om alle fans en belangstellenden een plek te kunnen bieden, is een grotere locatie een must. De Gashouder heeft bovendien een grootse uitstraling, die past bij het muzikale spektakel dat 'The Clash of the Cover Bands' is. Tijdens de twee Landelijke Halve Finales strijden de 16 beste coverbands van Nederland om een plaats in de Landelijke Finale. De Gashouder wordt op zaterdag 19 en zaterdag 26 februari 2011 omgebouwd voor deze Landelijke Halve Finales tot een unieke concertzaal, met XL-podium en dynamische lichtshow. De deuren gaan om 19.00 uur open en de programma's beginnen om 20.00 uur. Een avond 'The Clash of the Cover Bands' brengt spanning, emotie, interactie en is een Feest der Herkenning!

The Clash of the Cover Bands
Jaarlijks melden zich meer dan 1.500 coverbands aan, waar via een voorselectie per stijl de beste bands worden uitgenodigd. De vele voorrondes en finalerondes trekken elke editie meer dan 60.000 bezoekers, die genieten van verrassende muzikale invalshoeken en het hoge niveau van entertainment. De bands strijden tegen elkaar in twee categorieën om 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels 'Beste coverband' (vakjury) en 'Populairste coverband' (publiek). De uiteindelijke winnaars van 'The Clash of the Cover Bands Awards' krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:
- een CD-contract met videoclip, plugging en distributie in de Benelux
- presentatie-avond van de single met videoclip
- DVD-contract

- 20 optredens in de Benelux

- coaching en begeleiding

De inschrijvingen voor 'The Clash of the Cover Bands ­ The Benelux Edition 2011/2012' zijn al in volle gang. Via www.theclashofthecoverbands.com kunnen coverbands zich tot 1 maart 2011 inschrijven voor deze nieuwe editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux!

EINDE PERSBERICHTIngezonden persbericht