Gemeente Rotterdam

2010 | 39

Collegevergadering van

26 oktober 2010

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

19-10

Het college heeft de Volkstuinenmonitor 2009 vastgesteld. De volkstuinmonitor is een instrument waarmee periodiek vraag en aanbod van volkstuinen in beeld wordt gebracht.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

26-10

Het college heeft kennisgenomen van het jaarbericht Grondprijzen 2009. Het verslag heeft betrekking op alle eigendom of erfpacht, uitgegeven gronden van de gemeente Rotterdam binnen haar gemeentegrenzen (geen erfpachtconversie). Dit jaarbericht wordt ter kennisneming aan de commissie FIB gebracht.

2

26-10

Het college heeft het verslag van het gevoerde welstandsbeleid in 2008 en 2009 vastgesteld en dit met het jaarverslag 2008 en 2009 van de Commissie voor Welstandstand en Monumenten aan de gemeenteraad ter kennisname voorgelegd.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

26-10

Het college heeft het informatiebeleid 2010-2014 vastgesteld. De maatschappelijke en economische ontwikkelingen vragen om een overheid die anders opereert, die snel acteert op veranderingen in de samenleving, die problemen via verschillende invalshoeken aanpakt en die in ketens samenwerkt met andere organisaties. Dit vereist een strategische herinrichting van de organisatie en de informatievoorziening. Met behulp van goed functionerende ICT-toepassingen kan de gemeente burgers en bedrijven beter bedienen, de bedrijfsvoering efficiënter inrichten, en nieuwe vormen van samenwerken mogelijk maken. Informatie en ICT zijn belangrijke bouwstenen die Rotterdam in staat stellen veranderingen in de stad én de organisatie mogelijk te maken. Het informatiebeleid geeft richting aan deze ontwikkeling.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

26-10

Het college heeft haar bestuursopdracht, gegeven aan de directeur GGD in haar besluit van 24 augustus jongstleden, nader uitgewerkt op basis van een overzicht van passende interventies voor de aanpak van (multi-)probleemgezinnen. Directeur GGD zal uiterlijk 1 januari 2011 een voorstel ter besluitvorming aan het college voorleggen waarbij verschillende programma's die zorg voor jeugd en hun gezinnen als domein kennen, onder één eenduidige ambtelijke aansturing worden gebracht.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid T. Kuzu (PvdA) over de gevolgen van de bezuinigingen op inburgering in Rotterdam


*

raadslid S. Belhaj (D66) over kinderopvang


*

het raadslid H.C. van Schaik (Leefbaar Rotterdam) over een ASO cursus voor spugers en beledigers


*

raadslid mevrouw N.E. Weltevrede (CDA) over veiligheid Rotterdamse Haven boven duurzaamheidsafspraken