Persbericht

Information Builders en Teradata bieden samen BI-oplossingen voor middelgrote bedrijven

Amstelveen, 28 oktober 2010 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, is een samenwerkingsverband aangegaan met Teradata Corporation, wereldwijd aanbieder van data warehousing en enterprise analytics. Met de samenwerking willen de organisaties data warehousing binnen Teradata's Platform-serie stroomlijnen, ter optimalisatie van het Data Mart en Data Warehouse Appliance-aanbod in combinatie met het Information Builders WebFOCUS-platform. Met het gezamenlijke aanbod hebben klanten toegang tot alle benodigde software voor een volledige data warehousing- en rapportage-oplossing.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar predictive modeling en scoring heeft Information Builders RStat gelanceerd. Deze update van het BI-platform maakt het mogelijk om te modeleren in de R-programmeertaal. RStat stelt ontwikkelaars in staat om met dezelfde tools te werken bij het ontwikkelen van zowel de modellen als de applicaties die kunnen worden aangeboden aan iedere werknemer binnen de organisatie. Dit dankzij de integratie met Developer Studio en de toevoeging van een eenvoudige gebruikersinterface.

Als onderdeel van de samenwerking met Teradata heeft Information Builders de predictive analytics-mogelijkheden uitgebreid om Teradata te voorzien van een R-oplossing. De oplossing combineert business intelligence, performance management, data-integriteit en advanced analytics. De WebFOCUS BI-infrastructuur maakt het voor bedrijven eenvoudiger om scoring-oplossingen in te zetten die transformeren, modelleren, evalueren en predictive analytics mogelijk maken. Hiermee krijgen bedrijven een volledig inzicht in hun bedrijfsvoering. Verder maakt de samenwerking in-database scoring mogelijk, waardoor WebFOCUS-modellen snel en efficiënt binnen Teradata's database kunnen draaien.

"Door voorheen verspreide data te consolideren naar één geïntegreerde data warehouse- en rapportage-oplossing, kunnen bedrijven de informatie binnen hun organisatie ten gelde maken", zegt Ted Senemar, vice president, Mid Market Americas bij Teradata. "Data wordt hiermee consistent, waardoor accurate predictive analytics en business intelligence kan worden geboden. Teradata en Information Builders bieden gezamenlijk een voordelige, efficiënte en krachtige oplossing voor nauwkeurig informatie-management. Het prijsniveau van onze Platform-serie maakt de gebundelde oplossingen van Teradata en Information Builders bereikbaar voor bedrijven van iedere grootte."

"Met het combineren van predictive analytics, rapportage en ETL/ELT in een betaalbaar pakket, bieden we organisaties alle benodigde software voor hun data warehousing-behoeften", zegt Gerald Cohen, CEO en oprichter van Information Builders. "Te veel bedrijven verspillen kostbare tijd en bronnen aan het managen, verzamelen en analyseren van hun data. Zeker in de huidige economie leveren deze investeringen geen positieve bijdrage aan de business. Information Builders' samenwerking met Teradata stelt bedrijven in staat om hun processen te stroomlijnen en hun data te consolideren binnen één geïntegreerde bron. Nu organisaties langzaamaan het ad hoc verzamelen en analyseren van informatie ontgroeien, zullen oplossingen zoals wij die gezamenlijk aanbieden een belangrijke tool vormen voor het structureren van data en het omzetten van data naar bruikbare informatie."