Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Deerns verwerft contract luchthaven Denver

Ingenieursbureau Deerns heeft een contract gesloten met Denver International Airport (DIA) in Colorado (VS). Deerns gaat advies- en ontwerpwerkzaamheden verrichten rond de technische voorzieningen op deze luchthaven. Het gaat hierbij om een raamcontract ter waarde van $ 2 miljoen. Het vijfde vliegveld van de Verenigde Staten kan jaarlijks 50 miljoen passagiers verwerken en staat bekend als een van 's werelds meest duurzame vliegvelden.

In de komende twee jaar levert Deerns de ontwerpen voor het onderhoud en de verbetering van klimaat-, energie- en andere technische installaties. Deze opdracht van DIA vormt het eerste grote overheidscontract dat Deerns in de VS verwerft. Op de luchthaven van Denver voert Deerns al onderzoek uit naar mogelijkheden tot energiebesparing. De Deerns-vestiging in Denver is verantwoordelijk voor de uitvoering van de opdracht.

Deerns heeft de afgelopen decennia een aansprekend track record opgebouwd als het gaat om adviesopdrachten op luchthavens, veelal in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Energiebesparing, verlichting, klimaatbeheersing en veiligheid zijn hierbij veelvoorkomende ingrediënten. De indrukwekkende referenties van Deerns waren voor DIA doorslaggevend bij het verstrekken van de opdracht.

Over Deerns
Deerns is het grootste onafhankelijke ingenieursbureau in Nederland voor installatietechniek, energie en bouwfysica. Het internationaal opererende bedrijf, opgericht in 1928, adviseert klanten over de installaties en inrichting van onder andere ziekenhuizen, kantoren, datacenters, cleanrooms, luchthavens, universiteiten, scholen en musea. Met circa 450 medewerkers in zes landen zette het bureau vorig jaar circa ¤ 46 miljoen om. Deerns is genomineerd voor de CobouwAward 2010 in de categorie 'Beste Ingenieursbureau'.

Einde persbericht

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht