Politie Zaanstreek-waterland

Zeven aanhoudingen in zaak Bemi-Bike (UPDATE)

Purmerend, 28-10-2010 o Zeven aanhoudingen in zaak Bemi-Bike (UPDATE)

Purmerend, 27 oktober 2010

De recherche in Purmerend heeft afgelopen week zeven Purmerenders aangehouden op verdenking van vernieling. Vier van hen zijn minderjarig (16 en 17 jaar). Begin dit jaar werden de ruiten van fietsenwinkel Bemi-Bike Store meerdere keren ingegooid. Onlangs werd de politie getipt over de mogelijke daders van deze vernielingen.

De politie hield de mogelijke betrokkenen vervolgens aan in hun woning en deed onderzoek.

Onder meer naar de rol van een glaszetter die opdracht zou hebben gegeven om de ruiten in te gooien om er zelf beter van te worden. Uit het onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat de glaszetter enige betrokkenheid heeft bij de vernielingen. Het politieonderzoek naar de rol van mogelijke betrokkenen is nog niet afgerond.

Verder is er een huiszoeking verricht waarbij gestolen goederen zijn aangetroffen. Ook vond de recherche een geringe hoeveelheid drugs. Dat is inbeslaggenomen en naar de gestolen goederen wordt afzonderlijk onderzoek gedaan. Alle verdachten ontkennen schuldig te zijn aan de vernielingen. Vijf van hen zijn maandag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris in Haarlem.

Twee van hen zijn in voorarrest geplaatst. De overige verdachten zijn inmiddels naar huis gestuurd, maar blijven nog wel verdachte lopende het onderzoek. De recherche maakt proces-verbaal op.