ZTE kondigt resultaat over eerste 9 maanden 2010 aan

Winst gestegen met 14,21% in deze periode

Inkomsten van eindproducten gegroeid met 30,53%

HONG KONG--(BUSINESS WIRE)-- 20101028 --

ZTE Corporation (“ZTE” of de “Groep”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ) heeft vandaag bekend gemaakt dat haar bedrijfsinkomsten voor de negen maanden eindigend op 30 september 2010 gestegen zijn naar USD 6,87 miljard, een verhoging van 7,51%. In dezelfde periode groeide de nettowinst voor aandeelhouders van de moedermaatschappij met 14,21% tot USD203,1 miljoen op jaarbasis. De basisinkomsten per aandeel bedroegen USD 0,0731.

Met betrekking tot de systeemproducten leveren de draadloze aanbiedingen van het bedrijf goede prestaties op deze competitieve markt. ZTE heeft enorme technologische vooruitgang geboekt op het gebied van LTE/TD-LTE. De UniRAN-oplossing gebaseerd op SDR-technologie is goed ontvangen op de markt. Binnen het draadloze productassortiment blijven de oplossingen voor FTTx hun plaats behouden als één van de 2 topbedrijven ter wereld. De optische transmissieproducten van het bedrijf behoren nu voor de eerste keer tot de top 3 wereldwijd.

Inkomsten van eindproducten zagen een stijging van 30,53% vanwege de uitbreidende 3G-markt in China en door de populariteit van de Android handsets in Europa en de V.S., evenals die van de gegevenskaartproducten. Ook werd grote vooruitgang geboekt door de samenwerking met Vodafone en Hutchison in de smartphone-sector, terwijl de relatie van het bedrijf met belangrijke operators zoals Verizon verstevigd is. De inkomsten van de systemen, diensten en andere producten voor telecommunicatiesoftware zijn ook met 23,94% gestegen, wat zich vooral uit in de hogere verkoop van video, netwerkterminals en serviceaanbiedingen.

Gedurende de eerste negen maanden heeft ZTE zich gericht op haar aanwezigheid op de Amerikaanse en Europese markt, evenals in de ontwikkelingslanden. Ook is de Groep voor verschillende producten een samenwerkingsverband aangegaan met France Telecom, Telkom, Telefonica, America Movil, Brasil Telecom en andere wereldwijde mainstream telecommunicatieoperators. De 3G-apparatuur van ZTE is ook op geslaagde wijze gelanceerd in Hongarije, Polen en in een aantal CIS-landen, en daarnaast is het bedrijf met succes nieuwe wegen ingeslagen in Brazilië en Zuid-Afrika. Op deze wijze heeft de onderneming een solide basis gelegd voor de toekomstige groei op deze marktenV.

Verder vooruit kijkende zal de Groep grote inspanningen leveren om de kansen te grijpen die geboden worden door de populariteit van breedbanddiensten in opkomende markten, naast het bieden van netwerkherzieningen in ontwikkelde landen. De diensten van het bedrijf zullen gericht zijn op het verlagen van operationele kosten en het verlichten van de netwerkdruk, waarbij het accent ligt op het tegemoet komen aan de behoeften van de klant en productonderzoek en -ontwikkeling.

In de tussentijd zal ZTE zich blijven richten op interne beheerpraktijken ter verbetering van de operationele efficiency, in het kader van het nastreven van een stabiele en duurzame ontwikkeling.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen. Het bedrijf biedt de breedste en volledigste serie producten ter wereld en bestrijkt vrijwel elke sector van de bedrade, draadloze, service en terminal markten. Het bedrijf levert vernieuwende, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen en helpt hen aan de zich wijzigende behoeften van de klant tegemoet te komen. In 2009 was ZTE, met een stijging van haar inkomsten van 36% tot USD 8.820,7 miljoen, toonaangevend in de sector. ZTE besteedt ongeveer 10% van haar jaaromzet aan onderzoek en ontwikkeling en speelt een leidende rol in een breed scala van internationale organisaties voor het ontwikkelen van opkomende telecommunicatiestandaarden. ZTE onderneemt als bedrijf gedegen initiatieven voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Meer informatie is te vinden op

ZTE is lid van het UN Global Compact. ZTE is de enige beursgenoteerde fabrikant van telecommunicatieapparatuur in China en de aandelen van het bedrijf worden openbaar verhandeld op zowel de beurs van Hong Kong en de beurs van Shenzhen (H aandelencode: 0763.HK / A aandelencode: 000063.SZ). Meer informatie is te vinden op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mediacontacten:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano, +852 2837 4747 / 2837 4735
jowie.law@edelman.com

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063