Gemeente Bergambacht


Show me the money

---

Bergambacht, 16 september 2010

Binnenkort start het preventieproject voor jongeren van 14-23 jaar: Show me the Money. Het project heeft tot doel jongeren te informeren over verstandig omgaan met geld en te laten zien wat de gevolgen zijn als je dat niet doet. Het tweede doel is jongeren in beeld te krijgen die extra ondersteuning nodig hebben en ze deze ondersteuning via een budgetcoach bieden.

Omgaan met geld is niet gemakkelijk, zeker niet voor jongeren. Het NIBUD doet al 25 jaar onderzoek naar het bestedingsgedrag van jongeren.
Daaruit blijkt dat jongeren steeds meer moeite hebben om goed met hun budget om te gaan. Geld hebben en uitgeven is in 25 jaar belangrijker geworden. Jongeren hebben anno 2010 meer te besteden, werken er harder voor, geven meer uit en..hebben veel meer schulden.

Reden genoeg voor de gemeente om er aandacht aan te besteden. In de maand oktober worden twee thema-avonden over omgaan met geld gehouden voor jongeren van 14-23 jaar.

* Op vrijdag 29 oktober van 20.00-22.30 uur - Klup 72 - Ammerstol
* Op zaterdag 30 oktober van 20.00-22.30 uur - Jeugdruimte De Zwaan - Berkenwoude

Inloop vanaf 19.30 uur.

Tijdens deze avonden wordt een geldquiz gespeeld, worden tips gegeven en is er ruimte voor individuele vragen. Daarnaast wordt het thema besproken door interactief theater (theatersport). Tijdens beide avonden is ook een budgetcoach aanwezig.

De twee themavonden worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Bergambacht en uitgevoerd door JONG&ZO Adviesbureau en de jongerenwerker en de budgetcoach van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja Grootveld, adviseur JONG&ZO Adviesbureau, E-mail: agrootveld@jongenzo.nl of 0182-640693


---