Gemeente Baarn

Aantal deelnemers fitheidstest GALM neemt toe

Vrijdag 29 oktober gaan vele Baarnaars in de leeftijd 55-75 jaar naar sportcentrum De Trits om hun fitheid te testen. De gemeente Baarn en gymnastiekvereniging Vita 2000 zullen na de test de niet sportief actieve 55-plussers een GALM introductieprogramma sport aanbieden. 100 Personen hebben zich al aangemeld voor de fitheidstest. Inschrijving is nog mogelijk, nu ook via internet.

GALM voor 55-plussers die niet sportief actief zijn In Baarn is een grote meerderheid van de inwoners sportief actief. Onder de 55-plussers komen nog de meest niet sportief actieven voor. Deze groep wil de gemeente motiveren om te gaan sporten. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid, maar vooral omdat het erg gezellig is. Een GALM-groep is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe kennissen en vrienden te maken.

Aanmelden via internet
Degenen die niet rechtstreeks benaderd zijn met een brief mogen ook gerust meedoen met de fitheidstest van GALM. U kunt hier een aanmeldingsformulier downloaden, invullen en opsturen per post of per e-mail. Er zijn al 100 deelnemers voor de fitheidstest van 29 oktober, maar er is plek voor meer. De test duurt ongeveer drie kwartier en inschrijving van tevoren is noodzakelijk. De tests worden afgenomen tussen 14.00 en 21.00 uur.

Introductieprogramma
Na de test kunnen de deelnemers zich inschrijven voor het introductieprogramma van twaalf weken, met een keuze tussen verschillende lesdagen en -tijden. Daarbij maken de deelnemers ieder week kennis met verschillende vormen van sport en spel. De lessen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Een deskundige begeleider zorgt voor het veilige verloop van de lessen. Plezier in het bewegen staat in dit groepsprogramma voorop. Iedere les wordt afgesloten met het gezamenlijk drinken van een gezellig kopje koffie of thee.

Vervolgprogramma
Na het introductieprogramma van twaalf weken is er de gelegenheid om in beweging te blÃjven tijdens het vervolgprogramma dat dertig weken duurt. Ook in het vervolgprogramma is veel aandacht voor het plezier in het bewegen, maar is er meer aandacht voor oefeningen en techniek.


* Aanmelding GALM11.pdf (54,76 KB)