Gemeente Doetinchem

Bewonersbijeenkomsten ouderenontmoetingspunt

Persbericht, 11 oktober 2010

De hoofdlijnen voor een ouderenontmoetingspunt in de binnenstad van Doetinchem zijn klaar. Voordat er een advies aan het college van B&W wordt uitgebracht, vinden er op vrijdag 29 oktober bewonersbijeenkomsten plaats. Belangstellenden kunnen tijdens deze bijeenkomst reageren op de plannen.

Senioren en ouderen hebben jarenlang aangedrongen op een ontmoetingsplek voor ouderen in het centrum van Doetinchem. In alle wijken zijn er buurt- of wijkcentra, maar niet in het centrum. Dit heeft geleid tot opname van een ouderenontmoetingspunt in het coalitieprogramma `Ruimte voor elkaar'.

De ouderenbonden (CSO), de ouderenraad, Humanitas en de bewonersvereniging De Veentjes hebben samen met de gemeente, Sité, IJsselkring en Markenheem een eerste plan gemaakt. Er zijn verschillende opties mogelijk: een ouderenontmoetingspunt in Croonemate of in het nieuwe Brewinc. Met de komst van een
ouderenontmoetingscentrum wil de gemeente eenzaamheid bij ouderen in Doetinchem voorkomen en doorbreken. Met speciale aandacht voor de (meer kwetsbare) binnenstadsbewoners. Het moet een plek worden waar oudere mensen zich welkom voelen. Een plek waar van alles te doen is en waar men gemakkelijk naar binnenloopt voor een praatje, een kopje koffie, het leggen van een kaartspel, biljarten, de krant lezen; kortom gezelligheid. Maar ook voor cursussen, thema-bijeenkomsten en om te bewegen. De senioren zullen de activiteiten organiseren: het wordt een plek vòòr en dòòr ouderen.

Voordat de initiatiefnemers een advies uitbrengen aan het college van B&W, kunnen Doetinchemmers tijdens de bewonersbijeenkomsten op 29 oktober de gemeente vertellen wat zij van de plannen vinden. Pas na de bewonersbijeenkomsten wordt een besluit genomen over een definitieve plan. Volgens planning kan de ontmoetingsplek dan in 2011 gerealiseerd worden.

Programma bijeenkomst
10.00 - 12.00 uur lunch met binnenstadsbewoners van 60 - 75 jaar 14.00 - 16.00 uur broodjesbuffet met binnenstadsbewoners ouder dan 75 17.00 - 19.00 uur broodjesbuffet met senioren in Doetinchem van 60+

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de gemeente Doetinchem: Jeanette van Loon op telefoonnummer 0314 - 399582.

Persberichten