Gemeente Spijkenisse


Samenwerking met ambitie in de Voorstraat

25 oktober 2010

Op vrijdag 29 oktober 2010 nemen de gemeente Spijkenisse en Maasdelta Groep gezamenlijk een bijzondere pen ter hand. Tegen de achtergrond van de werkzaamheden aan de Achterstraat 46 ondertekenen beide partijen dan een samenwerkingsovereenkomst.

Hierin leggen zij hun wederzijdse ambitie vast voor de herontwikkeling van de Voorstraat, Achterstraat en Pleintje Versteeg. Gert-Jan 't Hart, wethouder van de gemeente Spijkenisse, René de Groot, bestuurder van Maasdelta Groep en Ron de Wit, vestigingsmanager Maasdelta Spijkenisse zetten hun handtekening. B eide partijen hebben panden in dit deel van het centrum in bezit. In opdracht van de Gemeente Spijkenisse werden verscheidene panden aan de Voorstraat al eerder ingrijpend gerenoveerd. Hierin zijn inmiddels nieuwe ondernemingen gevestigd, waarmee de positieve impuls voor de Voorstraat vorm krijgt.

Op maandag 26 oktober 2010 starten de sloop- en bouwwerkzaamheden van het pand aan de Voorstraat 46. In het voorjaar van 2011 zal ElectroWorld Van Rij, nu nog gevestigd aan de Hoogwerfsingel, zich hier vestigen. Daarnaast hebben verschillende ondernemers uit de Voorstraat zelf initiatief genomen om hun panden op te knappen. Ook hier zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Maasdelta Groep laat de concrete plannen voor hun panden aan de Voorstraat nummers 44, 48 en 65 momenteel verder uitwerken. Door hun wederzijdse ambitie vast te leggen in een samenwerkingsovereenkomst willen de gemeente Spijkenisse en Maasdelta Groep hun bereidheid om in dit deel van Spijkenisse te investeren, nog eens onderstrepen.

De tweede fase betreft de herontwikkeling van de Achterstraat/1e Heulbrugstraat en Marrewijklaan. Naar verwachting kan hier in 2012 met de bouw van appartementen en woningen worden gestart. Aansluitend, in 2014, volgt de aanpak van Pleintje Versteeg.