Politiebond ACP

27 oktober 2010

Ledenbijeenkomsten Hollands Midden

De aangekondigde reorganisatie in de regio Hollands Midden leidt tot onrust op de werkvloer. De ACP gaat daarom op korte termijn in gesprek met leden in de betreffende regio.
De ACP gaat op korte termijn in gesprek met haar leden over de aangekondigde reorganisatie in de regio Hollands Midden.

De ACP gaat op korte termijn in gesprek met haar leden over de aangekondigde reorganisatie in de regio Hollands Midden.

De ACP krijgt al geruime tijd veel reacties en vragen van verontruste collega's, zowel regionaal als landelijk, over de voorgenomen reorganisatie in Hollands Midden. De collega's maken zich voornamelijk zorgen over behoud van werk en inkomen en over de gevolgen van de voorgenomen reorganisatie voor de uitvoering van hun politietaak. Ook speelt de beschikbare capaciteit een belangrijke rol: zijn er wel voldoende collega's om het werk dat er ligt uit te voeren?

Landelijk overleg

De ACP begrijpt de zorg die collega's uiten. Om deze reden heeft de ACP ook geen akkoord gegeven op de voorgenomen reorganisatie in Hollands Midden. ACP-leden moeten eerst de kans krijgen om zich uit te spreken over dit onderwerp. Daarom vond er op 20 oktober al een overleg plaats met de Regionale Raad Hollands Midden en een groep top-kaderleden. Ook heeft ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp deze week een gesprek gehad met een lid van de korpsleiding over de problemen in het korps. Over deze bijeenkomsten wil de ACP graag een terugkoppeling geven en de mening van ACP-leden horen. Op donderdag 4 november heeft de ACP het onderwerp overigens opnieuw op de agenda van het landelijk overleg (CGOP) met de verantwoordelijk minister laten plaatsen.

Data en locaties ledenbijeenkomsten

Omdat het voor de ACP belangrijk is om zoveel mogelijk leden te spreken en om op korte termijn zoveel mogelijk leden de kans te geven hun mening te geven, houdt de ACP ledenbijeenkomsten op vier locaties in de regio Hollands Midden. Deze vinden plaats op de volgende data:

Vrijdag 29 oktober 2010
Noordwijk, district 1: 10.00 uur - 11.00 uur (Duinwetering 101) Leiden, district 4: 12.00 uur - 13.00 uur (Langegracht 11)

Dinsdag 2 november 2010
Gouda, district 2: 14.00 uur - 15.00 uur (Nieuwe Gouwe Oostzijde 2) Alphen, district 3: 16.00 uur - 17.00 uur (Kees Mustersstraat 2)

Alle ACP-leden zijn voor deze bijeenkomsten uitgenodigd. Wil jij iets kwijt over de voorgenomen reorganisatie, dan is dit je kans. Meld wat je van de voorgenomen reorganisatie in Hollands Midden vindt, dan kan de ACP jouw mening en die van jouw collega's verkondigen richting de minister. De ACP kan de reacties dan laten meewegen in haar oordeel over deze reorganisatie!


---