Gemeente Vlaardingen


Expositie van prenten van Vlaardingen

28-10-2010 |
Wethouder Jan Robberegt opent vrijdag 29 oktober om 11.00 uur een prentententoonstelling. De tentoonstelling is in de Hollandia Galerie in het Hollandiagebouw en omvat nieuw werk van beeldende kunstenaars in het kader van de verschijning op 19 november van het standaardwerk Het Groot Vlaardings Prentenboek, de Voortgang van Vlaardingen. voorkant van het prentenboek met de bloementrappen

De expositie toont werken in verschillende technieken, tot stand gekomen in 2009 en 2010. Uitgangspunt was om de meest recente veranderingen in het aanzien van Vlaardingen op een creatieve manier vast te leggen. Namens het college van burgemeester en wethouders zijn ook burgemeester Tjerk Bruinsma, wethouder Hans Versluijs en wethouder Cees Oosterom aanwezig.

U kunt nieuwe werken zien van bekende en onbekende gebouwen en plekjes in en rond de stad. De Markt, de Bloementrappen, het Havenhoofd, de Muziekzaal van het Museum Vlaardingen, de Oude Havenbrug en de Pelmolen ontbreken niet, maar ook minder vaak afgebeelde locaties als de Bommeer, de Bethelkerk, Winkelcentrum De Loper, het gemaal Aalkeet-Buiten en boerderijen aan de Woudweg en de Westlandseweg zijn te zien.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000